Skip to content

Första segern för damerna

Idag kom säsongens första seger då vi bortaslog division 1-kollegan Hertzöga BK i Karlstad Airdome. Matchen enda mål gjordes av Anna Sandin i 40:e matchminuten.

Lagkaptenen och mittbacken Robyn Decker var framförallt nöjd över första halvleken.

-Den är fantastiskt bra. Vi har hundra procent kontroll från start till slut. Det kändes riktigt kul, säger Decker som menar att saker som laget jobbat med under helgens träningsläger redan gett resultat.

-Det var kul att se de grejer vi har gnuggat på efter förra matchen verkligen satt. Den här tiden vi har tränat tillsammans har gett effekt.

Vad har ni tränat på mer specifikt?

-I morse var det försvarsspel och avstånd i presspel.

Decker säger att laget har testat olika typer av presspel, låg, medium och hög.   

-Men vi vill alltid gå ut i hög press, och det var verkligen bra i första halvlek och de blev stressade.

1-0-ledningen efter första fyrtiofem var i underkant, då vi kom fram till flera bra lägen.

-Vi kunde gjort två, tre till mål.

1-0-målet i första halvleken gjordes av Anna Sandin efter Elin Hjälte dragit igång ett anfall på vänsterkanten och passat till Hanna Torstensson som avlossat ett skott mot Hertzögas målvakt inte kunde hålla, som Sandin satte på returen.

Brage tappade en del av spelet efter pausvilan och synkade inte lika bra.

-De byter in bättre spelare och vi tappar lite i presspelet, då avståndet blir lite långt. Det blir lite studsig fotboll, mycket bolltapp från båda lagen och det kändes som vi bjöd in dem i matchen.

Hertzöga, som tidigare vunnit mot RIK Karlskoga på försäsongen, hade en del lägen framåt men fick inte utdelning.

 -De hade ett par skott på mål, från våra egna misstag. Det var för att vi vågade testa och det blev några bjudningar, men det var skönt att det inte resulterade. Annars skapade de inget för att de var bättre än oss, säger Decker.  

Det ska också sägas att Brage hade en del målchanser även i andra halvleken.

Matchen var ett steg framåt mot insatsen mot RIK Karlskoga, och Decker menar saker och mönster man arbetat med börjar ge frukt.

-Speciellt skönt att de grejer vi jobbat med satt sig i huvudet. Det är därför vi har träningsmatcher, att varje match ska bli bättre än den förra. Och idag tar vi ytterligare ett steg framåt, säger hon.

Text: Olov Lindgren

Matchfakta:

Hertzöga BK-IK Brage 0-1 (0-1)

Mål: 0-1 Anna Sandin (40)

Domare: Rohullah Rajabi. Assisterande domare: Ali Reza Rajabi, Denis Sekula.

Publik: 30 (Karlstad Airdome).

IK Brage i Karlstad Airdome (4-3-3): Alexandra Sjölander-Ida Larsson (45 Wilma Alringer), Robyn Decker (K), Embla Bondesson, Luna Hermansson (70 Anna Linh Stenqvist-Foberg)-Agnes Dahlström (80 Hanna Östberg), Maja Andersson, Hanna Torstensson-Ella Foberg, Anna Sandin (60 Elsa Gustafsson), Elin Hjälte (70 Frida Halvarsson).

Ersättare: Engla Svärdhagen, Agnes Dahl Hansen (mv).

Relaterade nyheter

Buy Ticket

sign in to post your comment or signup if you dont have any account.