Skip to content

Genrep dam: Boo FF – IK Brage

Idag lirar IK Brages damer försäsongens sista träningsmatch. Genrepet utspelas på i Nacka Air Dome med division 1-laget Boo FF som motståndare.

Förra helgens träningsmatch mot division 3-gänget Korsnäs IF blev inställd på grund av att Falulaget inte fick ihop tillräckligt med spelare. Brages huvudtränare Fredrik Bengtsson, säger dock att det inte har stört laget i förberedelserna inför seriestarten, som är mindre än en vecka bort.

-Ingenting skulle jag påstå att det har påverkat oss. Det är att vi missade en match, och syftet var att vi skulle jobba på det offensiv mönster, men då får vi ta det i träning istället. Vi har haft tillräckligt många matcher att sätta, och jobba med de saker vi vill, och vara ännu mer noggranna i spelidén.

Tycker du att försäsongen har gått som du hoppats på resultat-, och prestationsmässigt?

-Resultat är ganska ointressant eftersom det inte delas ut några poäng. Men alltid när man spelar match vill man vinna. Jag tycker att vi har haft bra mix med motstånd, så att vi kunnat jobba med olika delar i spelidén, och där är jag nöjd. Med matchen imorgon mot Boo FF, så har vi spelat sju träningsmatcher. Jag tycker att vi känns väl förberedda. Nu börjar det snart gälla och vi får tävla på riktigt, det ska bli kul.

I genrepet ställs vi alltså mot hårdsatsande Boo FF, från södra Stockholm, som har målsättningen ta steget upp i ElitEttan. Bland lagets träningsmatcher, kan noteras att de förlorat mot våra kommande seriekonkurrent, Sandvikens IF med 0-1.

Fredrik Bengtsson säger vad han hoppas få se från sitt manskap lördag eftermiddag:

-Jag vill se att laget har plussat på de saker som vi har gnuggat på, förstärkt de saker vi jobbat på. Om vi tittar på motståndet på lördag, så vann de sin division 1 serie förra året, och var med och kvalade mot ElitEttan. Så det blir en tuff utmaning för oss. Men vi får jobba med det försvarsspelet vi satt under försäsongen.

Matchen var från början planerad att spelas utomhus, men i och med den snö som kommit i Stockholmsområdet, har matchen flyttats inomhus till fotbollstältet som finns på Nacka IP, och där första lediga tid var kl 17.30.

Elin Hjälte och Johanna Rundström har varit sjuka, och kommer sannolikt missa matchen.

Text: Per Lindgren.

Relaterade nyheter

Buy Ticket

sign in to post your comment or signup if you dont have any account.