Skip to content

Gustav Berggren inför fredagens match på Vallen

Ny vecka. Ny match. På fredag kl 19:00 möter vi Örebro SK hemma på Borlänge Energi Arena.

Det är alltid en lite speciell känsla med kvällsmatch när hösten nalkas, och poängen känns allt mer viktiga. Våran mittfältare Gustav Berggren ger sin syn på hur det är att spela på kvällen.

-Det är lite annorlunda hur man lägger upp dagen, med mat och sånt. Det ska inte ha någon större påverkan på oss. Det ska bli kul.

Vi kommer till matchen efter att vi spelat 1-1 mot Trelleborg. Trots att vi dominerade både spel- och chansmässigt slutade matchen oavgjort.

-Vi var besvikna på att vi inte fick med oss alla tre poäng. Men en poäng är bättre än ingen just nu. Det är lite bittert att vi inte tog alla tre poäng.

Senast lagen drabbades samman i april, slutade matchen med Brageseger 2-0 på Behrn Arena. Målen kom då från Samouil Izountouemoi och Gustav Berggren. Själv menar ”GB” att laget då stod för en homogen insats.

-Det var en väl genomförd match. Nu har säsongen gått och de har fått in nya spelare. Det är inte supermycket man kan ta med sig därifrån. Men vi har en god känsla senast vi mötte dem, så det ska vi ha med oss inför matchen.

Gustav Berggren som också gjorde ett mål hemma mot GIF Sundsvall i maj, är alltså uppe i två mål totalt denna säsongen. Därtill ska också tre assist adderas. Ett poängfacit han hoppas förbättra innan vi gör bokslut i november.

-Jag tycker det finns mer att önska. Nu senast har jag kommit till en del lägen, men inte riktigt fått dit bollen. Den ska väl in snart förhoppningsvis, så man kan pilla in några fler poäng och hjälpa laget på det sättet också.

23-åringen hoppas att laget kan spinna vidare på det spel man under stora delar visade upp mot TFF igen nu på fredag.

-Förhoppningsvis en match som speglar det senaste där vi gör det bra defensivt och skapar mycket chanser framåt, och förhoppningsvis får vi bättre utdelning än mot Trelleborg.

Hur ser du på lagets säsong hittills och vad ska vi tro om de matcher som är kvar?

-Säsongen har varit lite upp och ner, våren var helt okej, Sedan hade vi det lite tuffare under sommaren. Jag tycker formkurvan pekar uppåt, förhoppningsvis kan vi avsluta starkt de åtta matcherna som är kvar. Vi är obesegrade i de fyra sista matcherna, och förhoppningsvis kan vi fortsätta på den trenden.

Kvällsmatch hemma på Vallen på fredag alltså, med start kl.19:00. Du köper som vanligt matchbiljett enklast och billigast i förväg via webben HÄR.

Text: Per Lindgren

Relaterade nyheter

Buy Ticket

sign in to post your comment or signup if you dont have any account.