Skip to content

Gustav Berggren inför onsdagens match på Vallen

Foto: Tobias Sterner / BILDBYRÅN /

Matcherna duggar tätt nu och det är redan dags för match igen när vi imorgon, onsdag, kl.19:00 spelar hemma på Borlänge Energi Arena när Östersunds FK står för motståndet. Vi tog ett snack med Gustav Berggren inför mötet mot tabellsexan.

Hur går tankarna inför matchen?

-Det finns en jävla revanschlust sedan senaste matchen, så det är skönt att matcherna avlöser varandra, säger Berggren.

Med några dagars tillbakablick och förlustmatchen mot J-Södra, så fanns det en del som brast, menar IKB-mittfältaren.

-Vi snackade och analyserade matchen. Det vi sa var väl att vi måste gå ut och ta mer ansvar för våra aktioner. Både individuellt och kollektivt. Sedan bara följa matchplanen och köra på och göra det vi sagt innan matchen egentligen.

Nu gäller det att se framåt, och på onsdag väntar alltså Östersunds FK hemma på ”Vallen”. Båda lagen har haft en formkurva som stagnerat lite efter att tidigare varit inne i ett bra flow.

-Vi går genom en tuffare period just nu, speciellt de tre senaste matcherna. Men jag tror matchen mot ÖFK kommer bli en perfekt match där vi kan studsa tillbaka och bryta den lite negativa trenden, som vi haft i de tre senaste matcherna, säger ”GB”.

Snart är redan en tredjedel av serien spelad, och med våra elva pinnar parkerar vi på en elfte plats. Såklart något av en besvikelse, speciellt med tanke på den strålande försäsongen. Men det är många matcher kvar, och Gustav Berggren menar att laget har en större potential än vad vi har fått se.

-Vi började lite svagt med två förluster, sedan hade vi en bra period där vi höll nollan i fyra raka matcherna, och det känns som vi har någonting på gång. Sedan blir det lite tuffare i de tre senaste. Jag talar för alla när jag säger att vi har mer att ge, så det gäller att vi får ut det på planen också.

Serien är väldigt jämn, med undantag av Skövde och Helsingborg som tappat lite i nedre delen av tabellen.

-Vi tar en match i taget, sedan får man se hur långt det räcker. Sedan går man in med inställningen att vinna varenda match.

Vad tror du kommer bli avgörande i matchen mot Östersund?

-Vi kommer kolla lite mer på dem ikväll (tisdag). Det som kommer vara avgörande oavsett vad som händer i matchen, att vi följer vår matchplan, och jobbar som ett lag. Det tror jag kommer bli de viktigaste grejerna för att gå segrande ur matchen.

Onsdag med matchstart kl.19:00 hemma på Borlänge Energi Arena alltså. Vi behöver dig på plats. Köp din biljett via webben HÄR redan nu, så ses vi på Vallen!

Text: Per Lindgren.

Relaterade nyheter

Buy Ticket

sign in to post your comment or signup if you dont have any account.