Skip to content

Hellberg inför söndagens match på Vallen

Foto: Henrik Hansson

Det har nästan gått en månad sedan senaste seriematchen hemma mot Landskrona, som slutade med seger 2-1. På söndag kl.15:00 är det äntligen dags igen för match när viktiga poäng står på spel, då vi tar oss an elfteplacerade Örgryte hemma på Borlänge Energi Arena.

Brages rutinerade mittfältare Seth Kanteh Hellberg, som nu gjort över 100 tävlingsmatcher i den grönvita tröjan, tycker allt varit bra i uppstarten efter det långa ”breaket”.

-Det känns skönt att vara tillbaka. Jag har haft en underbar ledighet och man kommer tillbaka fulladdad med energi.

Nu har laget varit igång ett par veckor, och även hunnit med att avverka en träningsmatch mot Gefle som slutade med en habil 1-0-vinst på Gavlevallen.

-Vi var inte på topp (fysiskt), och hade haft en tuff träningsvecka. Vi kom inte riktigt upp i den nivå vi ville, men gjorde det vi skulle, och stod för en godkänd match, säger Hellberg som spelade 45 minuter.

Söndagens motståndare Örgryte, säger 27-åringen att man kommer att kartlägga under dagen (fredag).

-Jag har inte hunnit skaffa mig någon större bild av dem. Klebér kommer ge oss en bild av Örgryte idag. Men vi har fullt fokus på vårt eget spel. 

Även om man alltid måste respektera motståndarna och förhålla sig till hur de spelar, är det alltid det egna spelet som störst fokus kommer att ligga på.

-Vi ska spela vårt spel, och hålla oss till vår matchplan. Det gäller att komma upp i nivå och att allt klaffar för oss. Då tror jag vi har stora chanser (att slå Örgryte), säger Seth som hittills under säsongen har gjort två mål och två assists på elva matcher.

Hur går tankarna inför hösten?

-Jag hoppas vi kan prestera bättre än vi gjort under våren, som vi inte är nöjda med. Det var några matcher som vi gav bort. Så jag hoppas vi kan växla upp, och spela bra fotboll. Det gäller att samla oss, jobba hårt, hålla oss till basic, och släppa in mindre mål, avslutar han.

På söndag kl.15:00 hemma på Vallen alltså. Vi är otroligt taggade inför höstsäsongen och hoppas vi ses på plats på Vallen. Vi räknar med en hel del folk, så köp din biljett redan nu via följande länk: KÖP BILJETT HÄR!

Se våra kommande fyra hemmamatcher (mot Örgryte, Öster, GAIS och Utsikten) till kraftigt rabatterat pris med ”Sommarkortet”. KÖP SOMMARKORTET HÄR!

Text: Per Lindgren.

Relaterade nyheter

Buy Ticket

sign in to post your comment or signup if you dont have any account.