Skip to content

Hellberg & Mian inför onsdagens match på Vallen

Foto: Johan Axelsson / BILDBYRÅN /

Efter kraftprovet mot Örebro SK på bortaplan är det åter dags för hemmamatch när vi imorgon, onsdag, kl.19:00 tar emot Östersunds FK på Borlänge Energi Arena Domnarvsvallen. Vi får hoppas på ett lika stort stöd, som i senaste hemmamatchen mot HBK.

Viktige mittfältaren Seth Kanteh Hellberg pekar på vad man tog med sig från matchen i Örebro.

-Vi hade ett solitt försvarsspel, och var effektiva och fick med oss tre poäng.

Har ni återhämtat er sedan matchen i lördags?

-Vi tränade lite lättare igår, och hade ett bra pass idag (tisdag), så vi känner oss redo. Vi har tittat på hur Östersund spelar och har en egen spelidé.

Assisterande tränare Janne Mian blickar tillbaka på hur han såg på lagets prestation mot Örebro SK.

-Vi tar med oss när vi vågar spela och gör det vi är bra på med boll, så gör vi mål i de två perioderna som är bra under första halvlek. Likaså att när vi inte har momentum och försvarar oss, är vi trygga i det. 

-Backlinjen och mittfältet jobbar ihop och försvarar oss bra, när saker och ting inte fungerar. Jag hoppas vi kan förbättra tiden med bollinnehavet, och när vi rör oss på ett bra sätt och vågar spela och ta fram bollen och får fart i passningarna.

VI är inne i en tightare period i spelschemat med tre matcher på tio dagar. Seth Kanteh Hellberg tycker dock det inte är några svårigheter att ladda om till varje match.

-Det känns mer och mer. Tight till matcherna. Vi har haft en bra försäsong, och är bra tränade så det är inga problem.

Onsdagens motståndare, ex-allsvenska Östersunds FK, har haft en motig säsong, och sladdar i tabellen. Ser man krasst på tabellen är vi förhandsfavoriter.

-Så klart kul att vara favoriter, säger Hellberg, som ändå är inne på att det är en svår match:

-Det kommer att bli en tuff match. Vi kommer absolut inte att underskatta ÖFK. Fotbollen är oförutsägbar, säger han.

Jan Mian har så klart stenkoll på motståndet, och en plan på hur man ska spela för att få med sig ett bra resultat.

-De har gått ner på en fembackslinje defensivt. De har tagit in en norrman (Kristian Novak), och fått in en brasse (Erick Brendon). Det är duktiga spelare, men nu är Novak avstängd. Man kommer nog ligga kvar med sin fembackslinje, för man har spelat in tre poäng, på de tre senaste matcherna, och de är nog ganska nöjda med det. Så för oss gäller det att hitta verktyg att såga oss igenom dem. Det kommer att vara ytor framför dem, och kommer att vara tufft att bryta igenom. Vi har några verktyg som vi har jobbat med på just det. Spelar de med en ”fyrback” har vi våra vanliga verktyg.

Kommer det bli en annan matchbild än i lördags?

-Ja, när de har boll, kommer dem ha lite tid på sig, för de är ganska många där nere med fem spelare, och sedan ska de skjuta upp några spelare för att bygga på fyra. Det viktiga är att vi sätter tryck på dem, så de inte får stå ostörda och spela sina bollar i kanalerna, som de vill göra. Vi vill sätta lite press på dem, så vi snabbt kan vinna tillbaka bollen. Jag tror vi kommer ha lite mer boll, men större problem att såga igenom dem. 

-Vi måste vara kreativa, löpa för varandra och inse att det inte alltid behöver vara en 40-meters löpning, utan fem, sex meter för att flytta på en spelare, och spela på en tredje spelare.

Utanför truppen finns fortfarande Shkodran Maholli, Samouil Izountouemoi och Adil Titi. Samtliga är i träning, men till att de ska vara spelklara ligger några veckor fram i tiden.

Douglas Karlberg är åter tillbaka efter sin varning avstängning. Något som Jan Mian menar är positivt, men samtidigt gör det svårare att ta ut en startelva.

-Ja det är alltid svårt. Vi har många bra spelare som har formen inne nu. Det är bara angenäma problem.

Östersund har tolv raka matcher utan seger. Är det ett bra läge att möta dem nu?

-Det beror på hur man ser på det. Man ska inte jinxa, vad som helst kan hända. Men vi hoppas ta tre poäng, avslutar Seth Kanteh Hellberg.

Fem punkter inför Östersunds FK:

  • ÖFK har tre raka oavgjorda matcher inför onsdagens match.
  • När lagen möttes den 15 maj på Jämtkraft Arena blev det Brageseger 1-3. Förutom tre poäng, minns man Jonathan ”Tamme” Tamimis drömträff som betydde 0-1. Senaste mötet mellan lagen på Borlänge Energi Arena Domnarvsvallen avgjordes den 15 april 2013, vilken slutade 0-0.
  • Sadmir Zekovic, ny från AFC Eskilstuna, är ÖFK:s bäste målskytt i Superettan 2022, med 3 mål.
  • Ett annat nyförvärv, norske mittbacken Kristian Novak, drog senast på sig en straff och rött kort. Missar således matchen mot Brage. Avstängda är också Jordan Attah Kadiri och Henrik Bellman.
  • Östersund vann svenska cupen så sent som 2016/17 efter finalseger hemma mot IFK Norrköping med 4-1. Kvar från laget är endast målvakten Aly Keita.

Vi hoppas på fortsatt fint stöd på läktarna hemma på Vallen. Se till att köpa din biljett i förväg via webben: https://ikbrage.ebiljett.nu/ – Tillsammans för tre poäng!

Text: Per Lindgren.

Relaterade nyheter

Buy Ticket

sign in to post your comment or signup if you dont have any account.