Skip to content

Henry Sletsjøe inför cupstarten

Foto: Mathilda Ahlberg

På söndag väntar tävlingspremiär då IK Brage går in i Svenska cupens gruppspel. Vi kommer att sättas på ett rejält prov direkt när vi ställs mot allsvenska IFK Norrköping på bortaplan. IKB:s mittfältare Henry Sletsjøe menar att laget kommer väl förberedda till matchen.

– Jag förväntar mig att vi går in och jobbar med det vi jobbat på försäsongen. Att vi fortsätter med den bra energin vi haft, och att vi gör en bra prestation. Jag tycker inställningmässigt, energimässigt och spelmässigt att det har sett bra ut under försäsongen. Jag hoppas att vi kan ta med oss många av de aspekterna, till en tuff första match på försäsongen.

Efter tre träningsmatcher drar nu alltså säsongen igång på riktigt, när det kommer att spelas om poäng. Något som Henry ser fram emot.

-Det ska bli väldigt kul. Träningsmatcher lever alltid ett eget liv. De här tävlingsmatcherna är för att vi vill spela fotboll. Då taggar man till lite extra, och känner att man spelar fotboll på riktigt, med mycket folk.

Hur tycker du att formen känns för egen del?

-Det känns bra. Sandviken var det första nittio minuterna för året. Man märker att man inte är van att spela nittio. Men det är tidigt på säsongen och alla ligger i olika faser. Rent kroppsligt känns det bra, och jag ligger bra till. Man får se till att få upp en maxform tills superettan drar igång.

Platinumcars Arena är en arena där Sletsjøe känner sig hemmastadd i, då han gjorde en hel säsong där med IF Sylvia i Ettan Norra säsongen 2021. Och han längtar att komma tillbaka dit igen.

– Det ska bli fantastiskt. Jag har många bra minnen därifrån. Det känns som en del av mitt liv, som jag ser tillbaka på med stor glädje. Den arenan har varit en del av min fotbollskarriär, det ska bli roligt att spela där igen. Jag trivs där.

– När jag spelade med Sylvia var det inte så jättemycket publik, vilket det kommer att bli på söndag mot IFK. Arenan transformeras lite när det blir mycket folk. Själva arenan och planen är fin, säger 23-åringen som känner till några spelare i söndagens motståndarlag:

-Det är Carl Björk jag känner extra bra. Han har samma ålder, och spelat i Sylvia tidigare.

Text: Per Lindgren.

Relaterade nyheter

Buy Ticket

sign in to post your comment or signup if you dont have any account.