Skip to content

Henry Sletsjøe inför Degerfors

Foto: Daniel Eriksson

Superettan är inne i ett hektiskt schema, där vi ska spela fyra matcher på fjorton dagar. Torsdagens toppmatch mellan IK Brage och Degerfors IF betyder tredje matchen på tio dagar.

Bragemittfältaren Henry Sletsjøe, som efter sin avstängning mot Sandviken, spelat nittio minuter både mot ÖFK och Oddevold, säger att det märks av när man spelar så pass ofta.

-Det känns att det är tight matchande. Framförallt bortamatchen senast som var på högt gräs. Då kände man lite extra fysiskt, samtidigt som det var varmt. De flesta känner i baksida och vader. Men vi har haft lättare träningar nu, så det borde inte vara några problem rent fysiskt till torsdag.

Degerfors, jämte Landskrona BoIS, är det lag som gjort flest mål med 14 stycken. Målbäst med fem mål vardera är Pashang Abudulla, och Gustav Lindgren. Dock meddelades i tisdag att Abdulla brutit kontraktet med Degerfors.

-De är skickliga offensivt att fylla på i boxen, vi har tittat på hur vi ska försvara det och vi vet att vi har många duktiga defensiva spelare. Det är bara att vara lika noggranna som vi har varit förut, och följa deras spelare noggrant in i boxen, jag hoppas att vi ska kunna hålla nollan.

Senast lagen möttes var i en träningsmatch i mars förra året. Då blev det Brageseger med 3-1, efter mål från Gustav Berggren, Christopher Redenstrand och Yassin Hawat. I seriesammanhang får man gå tillbaka till säsongen 2020, när lagen spelade i Superettan, som man drabbade samman.

-Jag har aldrig mött Degerfors i tävlingssammanhang. Vi mötte dem när de var i allsvenskan i en träningsmatch. De var då liksom nu ett skickligt offensivt lag. Man får vara extra försiktigt mot dem när de har boll. Jag tycker det finns svagheter hos dem definitivt, som jag hoppas på att vi kan utnyttja.

Vad hoppas du på för matchbild?

-Jag har hört att det ska bli varmt, så jag hoppas att vi kan kontrollera boll och spela på ett bra sätt och få dem att titta bakåt. De kommer till vår hemmaplan och de ska inte skölja över oss. Det är vi som ska ha boll och styra matchen i stora delar, och framförallt kommer till lägen. Vi brukar ha bra energi på hemmaplan.

Mycket glädjande är att publiken stadigt växer i åskådarantal. Sedan premiären mot Varberg har vi haft en stigande trend, och senast mot Östersund, noterades säsongsbästa med 2 219 åskådare på Borlänge Energi Arena. Henry Sletsjoe, säger att det är en härlig känsla att spela inför våra supporters.

-Man hör publiken. Man är ibland inne i sin lilla bubbla, men sen hör man dem vid något farligt skott eller en bra aktion, då tänder man alltid till lite extra. Det känns som att vi får en extra trygghet på hemmaplan tack vare dem.

Du gjorde mål i senaste hemmamatchen, mot Östersund. Hur märkte du av publiken då?

-Jag har gjort två mål på hemmaplan, varav ett har vart framför klacken. Det bara exploderar och det finns inget bättre än att göra mål framför vår klack, så det får man försöka fortsätta att göra.

Torsdagen match är inte bara en kamp om tre poäng, utan också ett prestigefyllt bruksderby, om två lag som båda vill befästa sin position i toppen. Alla till Vallen!

Text: Per Lindgren.

Relaterade nyheter

Buy Ticket

sign in to post your comment or signup if you dont have any account.