Herrarna klara för gruppspel i Svenska Cupen 2023

Vi är klara för spel i nästa års gruppspel i Svenska Cupen. Detta efter att vi bortabesegrat IK Sleipner med 0-2 (0-2) under onsdagskvällen. Vi ägde stora delar av matchen, och tack vare mål i första halvlek från Filip Sjöberg och Henry Sletsjøe kan vi nu se fram emot intressanta cupmatcher i februari och mars 2023.

Brage ställde upp med en handfull förändringar sedan senaste matchen mot Dalkurd. I målet stod Andre Bernardini och i backlinjen kom Malte Persson, Alex Zetterström och Roni Hajo till start, tillsammans med Eirik Asante Gayi.

Även mittfältet var helt nytt jämfört med senast, i och med att Samouil Izountouemoi, Adil Titi, Henry Sletsjøe och P19-spelaren Yassin Hawat fanns med från start. Anfallsduon bestod av Filip Sjöberg och Anton Lundin.

Grönvitt öppnade bäst och tidigt tog sig Yassin Hawat till ett bra läge i straffområdet, men Nils Akai Rosell fick ut ett långt ben. Ett bolltryggt Brage var spelmässigt dominanta, men man var trubbiga i sitt anfallsspel, mot ett Sleipner som försvarade sig väl. Matchbilden påminde en del om hur man började matchen mot Dalkurd, men mycket passningar inom laget, men att man sedan inte hade någon riktig spets.

Men det skulle ändras. Efter 24 minuter var det nära grönvit ledning. Vi dukade upp en vass omställning när Filip Sjöberg på högerkanten med en kroppsfint tog sig förbi sin bevakning och passade vidare bollen. Anton Lundin lyckades dock inte från nära håll få bollen förbi målvakten Edvard Setterberg.

”Randigt” hade runt 30-minuters strecket, en halvchans från Vetle Larsén och Nils Akai Rosell en nick efter en frispark, som Alexander Zetterström blockerade.

Brage visade effektivitet, som på sin andra hundraprocentiga målchans gjorde mål. För efter dryga halvtimmen tog vi ledningen med 0-1, när Filip Sjöberg frispelades och iskallt placerade bollen bredvid Setterberg.

Ferhad Ayaz byttes in efter dryga halvtimmen, då skadeförföljde Samo Izountouemoi tvingades lämna planen, och gjorde därmed sina första minuter i Bragetröjan. Det dröjde inte länge innan vi fick se hans driv i steget, när han tog sig fram in i straffområdet, men utan att någon Brageit fick bollen.

Adil Titi var företagsam och försökte på en egen hand ta sig igenom Sleipnerförsvaret, men fälldes en meter utanför straffområdeslinjen av Nils Akai Rosell. Frisparken tog han själv hand om. Skotten gick förbi muren, och Sleipnermålvakten släppte en retur, där Henry Sletsjøe var först på bollen, och satte bollen i nät fram till 0-2.

Det kändes som vi kontrollerade matchen på ett bekvämt sätt.

Till den andra halvleken byttes in Jonathan Tamimi in, istället för comebackande Alexander Zetterström. Vi fortsatte att diktera händelserna på plan. De få gånger som hemmalaget oroade framåt, var vi på rätt plats i straffområdet. Vi gjorde inte mer än vad som krävdes för att bevaka vår ledning.

Halvvägs in i halvleken genomförde vi ett dubbelbyte när Seth Kanteh Hellberg och Shkodran Maholli kom in. Efterhand tappade vi initiativet, och bjöd in Sleipner i matchen, som skapade en del småfarliga lägen. Oliver Blomdahl hade ett skott tätt över. Är närmare en reducering, var det efter 78 minuter, när Khaled Qasem träffade insidan stolpen. Resterande tiden av matchen, hände det inte så mycket från något av lagen, förutom Antebas Issa som hade ett jätteläge på stopptid, som Malte Persson avvärjde.

Därmed kan glädjas åt över vi är klara för ännu ett spännande cupäventyr.

Gruppspelet till cupen kommer preliminärt att lottas i slutet av året. Innan dess är det ny match i Superettan när vi kommande måndag, den 5 september, kl 19.00 spelar hemma på Borlänge Energi Arena Domnarvsvallen mot gästande Utsiktens BK. Där har vi revansch att utkräva – så se till att vara på plats och stötta oss till tre poäng!

Vi erbjuder ett specialpris på kvarvarande seriematcher hemma på Vallen (inkluderat kvarvarande matcher för både herr och dam). För 199-399kr säkrar du din plats till resterande matcher. Missa inte fighten i toppen för både herrarna och damerna – Gå till erbjudandet ”Bragehösten” här.

Text: Per Lindgren

IK Sleipner-IK Brage 0-2 (0-2)

Målen: 0-1 Filip Sjöberg (33), 0-2 Henry Sletsjøe (43)

Varningar: Sleipner: Khaled Qasem, Jonathan Larsson, Nils Akai Rosell, Vetle Larsén Brage: Adil Titi, Filip Sjöberg

Domare: Paul Shamoun, Norrköping

Publik: Ca 175 (Platinumcars Arena)

IK Brage (4-4-2) Andre Bernardini – Roni Hajo, Malte Persson, Alexander Zetterström (Jonathan Tamimi, 46), Eirik Asante Gayi – Samouil Izountouemoi (Ferhad Ayaz, 33, UT 65, In Seth Kanteh Hellberg), Henry Sletsjøe, Adil Titi(Benjamin Björkman, 83)-Anton Lundin (Shkodran Maholli, 63), Filip Sjöberg. Ersättare: Viktor Frodig, Jacob Stensson.