Skip to content

IK Brage har sorg


Natten till igår förlorade IK Brage en fantastisk tränarkollega och vän, då Erik Seger somnade in efter en tids sjukdom. Erik höll jobbet som fotbollstränare mycket högt och jobbade så sent som för fyra veckor sedan med att förbereda nästa säsong i P19 med övriga i ledarteamet. 

Erik började sitt första uppdrag i IK Brage 2012-2013, där han bland annat var med och tränade den lyckade 95-kullen, som då spelade i P17-Allsvenskan där A-slutspel uppnåddes under första säsongen. Efter några år med andra uppdrag anslöt Erik återigen till IK Brage under hösten 2016, och var bland annat med och vann P19-serien 2021, vilket har lett till att vårt äldsta akademilag spelar Superettanfotboll. Erik var nu på väg in på sin sammanlagt nionde säsong som tränare i Brage…

Akademichef Andreas Wallin om tränarkollegan och vännen Erik Seger:

-Först och främst ett otroligt tungt och ledsamt besked som kommit till oss under dagen. Även om vi var medvetna om att denna dag skulle komma, så är det svårt att ta in. Mina och våra tankar går till Eriks familj och hans närmaste.

-Jag har jobbat med Erik och haft kontakt med honom sedan 2011 när vi tog uppdraget i Brages P17. Jag kommer minnas Erik som en otroligt lojal tränare för IK Brage, proffsig ut i fingerspetsarna, såg alltid till spelarnas bästa och ville alltid bli bättre. Erik var inte de stora rubrikernas man och sökte inte uppmärksamhet på det sättet. Erik behöll alltid sin lugna ledarstil som hela tiden analyserade omgivningen vare sig det var på eller utanför planen vilket var en enorm styrka som jag personligen uppskattade högt. Erik var en vinnare och har varit med och levererat flertalet spelare till svensk elitfotboll genom åren.

-Vi minns Erik med värme och glädje och alla fina stunder vi fått dela genom åren i den underbara sporten fotbollens tecken, som vi vet att han älskade att jobba med. Erik kommer alltid finnas med i våra hjärtan och vi som föreningen kommer se till att hans minne lever kvar in i framtiden.

För två år sedan startade du den viktigaste matchen i livet och vi vet att alla matcher inte går att vinna. Du gav allt, var stark och visade oss att hur mycket en person än går igenom så orkar vi människor mer än vi tror. Erik, du var och är en sann grönvit krigare som tog dig in i våra hjärtan för alltid!

Vila i frid vår kära vän och tränarkollega.

Tillsammans är vi IK Brage!

Relaterade nyheter

Buy Ticket

sign in to post your comment or signup if you dont have any account.