Skip to content

IK Brage inleder samarbete med Islingby IK på flick- & damsidan

IK Brage och Islingby IK inleder ett samarbete på flick- och damsidan, där vi framförallt kommer att ha ett gemensamt lag i SM F17 under 2024.

IK Brages Sportchef på damsidan, Robyn Decker, säger så här om samarbetet:

– IK Brage vill få fart på vår flicksida och vi vill skapa en miljö där tjejer som vill satsa på sin fotboll får möjlighet att göra det året runt. Att samarbeta med Islingby och deras F17-lag, som tog sig till åttondelsfinal i SM F17, är därför en självklarhet.

– Islingby har redan arbetat väldigt hårt med att skapa en proffsig miljö där tjejerna har fått möjlighet att utvecklas individuellt och fått konkurrera mot de bästa lagen på SM F17 nivå i Sverige. Tillsammans vill vi etablera och erbjuda den mest utvecklande miljön för Dalarnas fotbollsspelare på flicksidan.

– Samarbetet kommer att ge oss möjlighet att tillsammans skapa en miljö där tjejer kan fokusera på att ta nästa steg i sina fotbollskarriärer. Med Brages damer i division 1 och Islingbys damer i division 2 kan vi erbjuda våra tjejer den miljö som passar dem bäst att utvecklas i när de blir överåriga för att spela i SM F17-serien.

– Islingby har redan i år samarbetat med Gustafs GoIF och deras F15-lag. Detta ser vi som extra positivt då vi kommer att knyta närmare kontakt med ytterligare en klubb i närområdet och kunna erbjuda våra tjejer fler bra alternativ för deras utveckling i framtiden.

Träningar för IK Brage/Islingby F17 kommer att dra i gång redan i november under vecka 45, -46, -47, och -48 på Borlänge Energi Arena med träningar måndagar, onsdagar och torsdagar.

Spelare som är intresserade av att få mer information och att anmäla intresse att provspela hos oss kan ta direkt kontakt med Robyn Decker, sportchef för IK Brage Dam via mail: robyn.decker@ikbrage.se

Relaterade nyheter

Buy Ticket

sign in to post your comment or signup if you dont have any account.