Skip to content

IK Brage om Tillväxtverkets återkrav av pandemistöd

Foto: Tobias Sterner / BILDBYRÅN /

Idrotten straffas just nu hårt av återkrav av pandemistöden. IK Brage är en av 500 föreningar i Sverige som drabbats. I vårt fall handlar det om 2,9 miljoner kronor. Vi känner oss svikna. Det stöd som utlovades till idrottsrörelsen har uteblivit.

IK Brage tvingas nu agera så att vår verksamhet kan fortsätta. Vi vill mer. Vi vill framåt.

Inom kort lanseras en kampanj för att klara detta allvarliga läge. Vi vädjar till dig med ett grönvitt hjärta att ställa upp för klubben. Tillsammans behöver vi se till att vi kan fortsätta och bibehålla nivån på hela vår verksamhet i vår fantastiska förening. Ditt stöd betyder allt!

IK Brage drabbades hårt av pandemin. Vi tvingades ställa in Borlänges största evenemang Dalecarlia Cup under två år. Publikintäkter uteblev.  Vi blev i början på pandemin uppmanade att söka pandemistödet som skulle vara hjälp för klubbar att överleva. Vi känner stor förvåning över det återkrav som nu drabbat oss, och många andra klubbar. En förvåning som vi delar med Riksidrottsförbundet. Dessvärre verkar en lösning svår att hitta, och från politiken är det än så länge tyst.

Vi vädjar nu till alla med grönvitt hjärta att ställa upp för klubbens fortsatta framtid. I snart 100 år har IK Brage engagerat och stått för sammanhang, framgång och gemenskap. Vi har representerat Borlänge och Dalarna i decennier. Det ska vi fortsätta med.

Tillsammans är vi IK Brage

/Styrelsen i Idrottsklubben Brage

Relaterade nyheter

Buy Ticket

sign in to post your comment or signup if you dont have any account.