Skip to content

IK Brage säljer Pontus Rödin

Foto: Mathilda Ahlberg / BILDBYRÅN /

IK Brage och danska Silkeborg IF är överens om en övergång för Pontus Rödin, och han lämnar därmed grönvitt för Superligalaget.

Sportchef Ola Lundin om försäljningen:

”När man som Pontus har en nivå som är så otroligt hög och bara är 23 år så har det varit självklart att klubbar från högre ort skulle knacka på, det är bara att lyfta på hatten och tacka för hans insatser i grönvitt de här åren. Nu går han vidare till en stor klubb i Superliga och det kommer sannolikt bli än högre nivåer för Pontus i framtiden. Vi visar än en gång att IK Brage är en väldigt bra klubb och miljö för en spelares utveckling vilket är väldigt kul och sänder bra signaler.”

Pontus Rödin om den nya utmaningen i Danmark:

”Det ska bli spännande och en ny utmaning som jag ser fram emot och hoppas utvecklas under. Jag har trivits jättebra i Brage. Spelarna, ledarna och alla runt om klubben har varit bra. Jag har bara gott att säga om Brage och om supportrarna, deras stöd har varit och är jätteviktigt, speciellt under hemmamatcherna på Vallen. Jag vill tacka klubben för tiden jag haft och hjälpen jag fått på och utanför planen. Jag önskar ett stort lycka till inför 2024 och jag tror starkt på Brage i år, det är många hungriga spelare som kommer göra allt varje match.”

Vi tackar Pontus för två fina år i Brage och önskar honom stort lycka till i sin nya klubb!

Relaterade nyheter

Buy Ticket

sign in to post your comment or signup if you dont have any account.