Skip to content

Inför bortamötet mot Själevads IK

Ny vecka. Ny match. På söndag väntar bortamöte mot Själevads IK. Vi kommer till matchen efter att ha förlorat den gånga helgen mot serieledarna Sunnanå med 2-3. Detta trots att vi stod för en bra prestation.

-Det är klart det var surt som f-n, säger målvakten Clara Lönntorp i spelarbussen.

Laget var träningsledigt i måndags, innan det var dags att börja ta sikte på söndagens uppgift.

-Det är ny vecka och ny match, och sedan är det bara att tagga om det är en del av sporten. Vi är laddade för revansch nu.

Trots det sena avgörandet tycker 25-åringen att man bjöd Sunnanå på hårt motstånd.

-Det vi tar med oss är att vi tror på det hela vägen. Det är det som är vår styrka att vi aldrig ger oss. Sedan slutade det inte som vi ville så klart, det känns som att vi kämpade ända in i kaklet.

Brages fick lite av en målvaktskris när Alexandra Sjölander i augusti skadade axeln i bortamatchen mot Sollentuna och kommer missa resten av säsongen. Lönntorp, som egentligen hade lagt efter förra säsongen på grund av tidsbrist, fick då förfrågan att börja spela igen och hon behövde ingen längre betänketid för att tacka ja.

-Jag tycker fortfarande det är superkul att spela fotboll. Det var inte speciellt svårt när laget behövde hjälp, och jag har möjlighet att hjälpa till, så var det självklart. Det är ett tacksamt lag att komma in i och väldigt familjärt.

Har du följt laget medan du varit borta?

-Absolut. Jag har haft kontakt med många spelare i laget, och följt både på plats och bortamatcherna på länk.

Hilda Forsling Collén som har varit med under hela säsongen, har just börjat plugga i Uppsala, vilket betyder att Clara Lönntorp som inte fanns med från början av säsongen, nu med största sannolikhet, ensam kommer att bära ansvaret i målet säsongen ut.

-Så vitt jag förstår det så kommer det bli så.

Söndagens motståndare, Själevad, parkerar på elfte plats i tabellen. I våras blev det IKB-seger med 4-0 på Borlänge Energi Arena, efter dubbla mål från Hanna Torstensson och varsitt mål av Maja Andersson och Anna Sandin.  Även om den Forssa BK-fostrade målvakten inte varit delaktig aktivt i matcherna, så vet hon vad som gäller för att det ska gå bra på söndag.

-Jag vet inte så jättemycket om motståndet. Som sagt har jag inte varit med, men jag har ju haft koll. Så länge vi spelar vårt spel, är fokuserade och gör det vi är riktigt duktiga på oavsett vilket motstånd som står på andra sidan. Det gäller att vi spelar efter backen, och tar tillvara på våra chanser, så tror jag vi kommer att få en väldigt kul eftermiddag.

Text: Per Lindgren

Relaterade nyheter

Buy Ticket

sign in to post your comment or signup if you dont have any account.