Skip to content

Inför damernas premiär

I morgon, torsdag, är det dags för seriepremiär i Division 1 Norra då Gefle IF FF står för motståndet på Gavelvallen.

-Det känns nervöst och pirrigt, säger fjolårets skytteligadrottning Anna Sandin, som tycker att vi kan se tillbaka på en bra försäsong där de fått träna på olika delar av spelet. 

-Vi har haft många träningsmatcher och mött både bra och mindre bra lag. Jag tycker vi har kunnat presterat och anpassa oss till den spel- och matchbild, beroende på vilket motstånd vi möter.

Efter två säsonger i division 2 tog vi i höstas steget upp till division 1 efter att ha segrat i 16 av 18 matcher i division 2 västra Svealand, och därmed vunnit serien tre poäng före IK Sturehov.

Nytt för i år är att det finns tre division-1 serier med 14 lag i varje, att jämföras med ifjol då det var sex serier med vardera 12 lag. Det betyder att kvaliteten har höjts och att det förmodligen kommer bli jämnare matcher än tidigare.

Anna Sandin tycker att vi kan ställa höga förväntningar på laget trots att vi går in som nykomlingar. Truppen har förstärkts med sju spelare från närområdet. Från Korsnäs IF FK kommer målvakten Hilda Forsling Collén, backen/mittfältaren Johanna Rundström och anfallaren Engla Svärdhagen, medans duon Elin Hjälte (fw) och Emma Halvarsson (mf) bidrar med viss rutin från grannen Kvarnsvedens IK. Från Sollerö IF kommer backen Embla Bondesson.

-Vi har fått in många nya och har en bra bas sedan tidigare, det känns som vi har blivit mer och mer samspelta. Det ska bli väldigt roligt att det äntligen ska dra igång, säger Sandin, som kan se tillbaka på en fin försäsong med fyra vinster, en oavgjord och två förluster.  

-Vi har haft en lång försäsong och jobbat hårt.

Resultatmässigt har vintern/våren varit upp och ner. I genrepet i lördags blev det förlust med 1-4 mot division 1-kollegan Boo FF, men samtidigt har det blivit vinster över både Hertzöga BK och Örebro SK som är på samma nivå.

-Jag tycker vi är redo inför säsongen. Vi lär oss av både bra och dåliga resultat. Truppen känns laddade inför matchen mot Gefle, säger Sandin som har en del koll på premiär motståndarna som i fjol slutade femma i division 1 och därmed säkrade kontraktet utan kval.

-Vi har pratat om hur vi vill jobba och att vi inte ska anpassa oss så mycket efter dem, utan satsa på vårt spel och kunna ligga högt och vara intensiva som vi är duktiga på.

Vad kommer bli avgörande mot Gefle?

-Den som vill mest och har bäst attityd. Det är ett tufft lag, men vi är också väldigt tuffa och fysiska, säger Anna som hoppas att vi kan utnyttja våra styrkor.

-Vi har mycket snabbhet och vill flytta boll, så jag tror om vi gör det vi är bra på och kommer med rätt inställning från början, så tror jag att det kan bli en väldigt bra match, avslutar Anna Sandin.

IK Brages försäsongsresultat:

Rävåsens IK Karlskoga-IK Brage 2-1

Hertzöga BK-IK Brage 0-1

IK Brage-Slätta SK 7-0

Örebro SK-IK Brage 0-2

Falu BS FK-IK Brage 0-21 (DM)

IK Brage-Islingby IK 2-2 (DM)

Boo FF-IK Brage 4-1

Text: Olov Lindgren   

Relaterade nyheter

Buy Ticket

sign in to post your comment or signup if you dont have any account.