Skip to content

Inför helgens ligacupspel för Brageakademin

P19-spelaren Arvidh Andersson. Foto: Henrik Hansson

I helgen drar äntligen tävlingssäsongen igång för våra tre akademilag på pojksidan. P19, P17 och P16 ska de kommande fem helgerna spela tävlingsmatcher i Ligacupen och där har vi i år en mycket intressant grupp i A-slutspelet för P19 med högkvalitativa matcher varje helg. P19 startar upp på söndag med att möta ett av de bästa P19-lagen i Sverige då AIK gästar Borlänge Energi Arena Domnarvsvallen. Du ser matchen på plats eller streamar den via webben här.

Akademichef Andreas Wallin säger såhär om läget:

-Vi har inför säsongen 2023 dragit ner truppstorlekarna i P19, P17 och P16 till cirka 20+2, vilket vi hoppas ska höja kvaliteten och intensiteten på våra träningar under veckorna och i slutändan leda till att vi kan konkurrera och tävla på högre nivåer för våra lag.

-Vi har också vridit om träningen lite mer under de förberedande månaderna jämfört med tidigare säsonger, i form av längre pass och mer inslag av kompletterande fotbollsfysträning för samtliga tre lag.

P19 leds av Andreas Bauducco som nu gör sin femte säsong i IK Brage, och han har med sig Freddie Andersers assisterande tränare, John Åberg målvaktstränare, Henrik Östlin fotbollsfys, Gabriel Öberg Bustad individuell tränare, där samtliga jobbar väldigt nära spelarna varje vecka för att säkerställa en progression i vår utbildning.

Andreas Wallin fortsätter:

-Flera spelare i P19 har redan hunnit med att både spela och träna med vårt A-lag vilket såklart är viktigt för den fortsatta utvecklingen, samtidigt som spelarna får en förståelse för vad som krävs för att vara på elitnivå och att vara en professionell fotbollsspelare.

-P17 och P16 som båda spelar mot Sandvikens IF i helgen har fått en bra start på säsongen och de fystester vi använder oss av har visat en tydlig ambitionsnivå hos våra spelare att hela tiden bli bättre och komma längre med sin träning. P16-teamet med nye tränaren Henrik Hultén som huvudansvarig tillsammans med Przemyslaw Smalcerz assisterande tränare, Alexander Olsson assisterande tränare och Jonas Eriksson målvaktstränare har gjort ett bra jobb med killarna så tidigt in i säsongen och vi ser fram emot att få se laget i tävlingsmatcher.

P19 spelar mot följande lag i A-slutspel:

AIK, GIF Sundsvall, Västerås SK FK, Djurgårdens IF, IK Sirius FK (Samtliga lag SEF-klubbar)

P17 spelar mot följande lag i B-slutspel:

Sandvikens IF, Hudiksvall Förenade FF/Strands IF, Forssa BK, Bollnäs GIF FF, IK Sirius FK (SEF-lag)

P16 spelar mot följande lag i B-slutspel:

Sandvikens IF, Hudiksvall Förenade FF/Strands IF, Östersunds FK (SEF-lag), Dalkurd FF, GIF Sundsvall (SEF-lag)

Följ oss på sociala medier under @brageakademi och via akademins egen hemsida för mer information kring när våra lag spelar.

Du kan se alla P19s hemmamatcher i Ligacupens gruppspel samt i Superettan Norra via webben. Köp matchpaket för hela säsongen HÄR!

Relaterade nyheter

Buy Ticket

sign in to post your comment or signup if you dont have any account.