Skip to content

Inför IK Brage – Sunnanå SK

Kl 13.00 på söndag är det dags för ny hemmamatch för vårt damlag och det är Sunnanå IF som står för motståndet.

Vi kommer till matchen efter ett tätt matchande där vi i början av veckan mötte GUSK i svenska cupen. Även om det blev respass efter stryk med 2-3, så stod laget för en fullt godkänd match. En av de som inspirerades av att mäta sig med ett ElitEttan lag, var forwarden Hanna Torstensson.

-Jag tyckte det var jättekul. Vi gör alla en bra prestation och jobbar hårt, och vi får en bra känsla inför matchen på söndag.

IKB startade tisdagens match med ett lågt försvarsspel, vars utfall kanske inte blev som vi hoppats på, då vi efter halvtimmen hamnat i ett tremålsunderläge.

-Jag tror inte vi kommer med så lågt försvarsspel som vi gjorde då. Utan vi insåg att vi är bättre när vi kör vår aggressiva press. Vi kommer nog börja så imorgon.

Sunnanå SK från Skellefteå är ett av de lag som spelat flest säsonger i Damallsvenskan. Men senast var 2013. Förra säsongen kvalade man till ElitEttan, men förlorade knappt i dubbelmöten mot Bollstanäs. I år har laget gjort en stark säsong och toppar tabellen sex poäng före duon Team TG och Sandvikens IF.

Tidigt på säsongen när lagen möttes, slutade matchen 2-0 på Electrolux Home Arena. Nu siktar ”Torsten” på revansch. Vilket hon tror är fullt möjligt, trots man möter serieledarna.

-Jag tror det kommer bli en helt annat match (än då). De är så klart jätteduktiga, men vi har utvecklats mycket. Och vi vet hur vi ska straffa dem, och jag hoppas att det kan bli en bättre match. Vi kommer från en bra period. Jag tror på vinst!

Vad säger du om din säsong så här långt. Du har gjort 13 mål?

-Det har gått bra för mig. Det är mycket med annat, men fotbollsmässigt är jag nöjd med säsongen. Det har inte varit några större problem att gå från tvåan till division 1. Sedan när man spelar med så bra spelare, så är det bara kul.

I seriespelet har Brage radat upp segrarna på Borlänge Energi Arena. Efter trepoängaren förra helgen mot Gefle, har det nu blivit åtta raka. En svit som Hanna Torstensson gärna vill förlänga, och hon tror stenhårt på att det är möjligt trots att man möter seriens suveräna ledarlag.

-Ja det tror jag, jag hoppas det, säger hon med ett skratt. Vi kommer kämpa för det i alla fall.

Text: Per Lindgren.

Relaterade nyheter

Buy Ticket

sign in to post your comment or signup if you dont have any account.