Skip to content

Inför KIK – IK Brage med Agnes Dahlström

Imorgon, lördag, kl.13:00 väntar säsongens andra Borlängederby, då vi möter Kvarnsvedens IK på Stora Ensoplanen.

En av flera spelare i truppen som har ett förflutet i Kvarnsveden är offensiva och löpstarka Agnes Dahlström. Hon har spelat både i Allsvenskan och elitettan med KIK, innan hon förra hösten skrev på för grönvitt. Nu ser hon fram emot att komma tillbaka till sin tidigare hemmaplan.

”-Det ska bli kul att få spela där igen, speciellt för min del eftersom jag aldrig varit där som bortalag. Det blir lite speciellt, men samtidigt roligt.”

Även om det var ett tag sedan hon gjorde sin senaste match med Kvarnsveden har hon fortfarande kvar sympatier med laget, som haft en tuff säsong och blev definitivt klara för degradering efter förra omgångens förlust mot Sunnanå. 

”-Det klart jag lider med dem, det är aldrig kul att åka ur en serie. Jag har haft jättemånga bra säsonger i Kvarnsveden med fina minnen, och känslorna blir inte mindre för det även om vi i Brage ska komma dit och göra en riktigt bra match.”


När lagen möttes på Borlänge Energi Arena i juni blev det Brageseger med 4-0 där vi till stora delar kontrollerade händelserna. Vad tror du på för matchbild på lördag?

”-Jag tänker mig att vi kommer att vara spelförande. Lite så var det när vi mötte dem hemma på ”Vallen” och då hade vi mycket boll. Men det var ett tag sedan och jag tror vi har utvecklat hela vårt spel, så jag tror vi kommer vara ännu mer dominanta nu än vad vi var då.”


Även om det skiljer 35 poäng mellan lagen tror och hoppas Dahlström att det inte kommer bli någon form av underskattning inblandad.

”-Det skulle jag inte säga. Vi vet hur vi vill spela fotboll och vet vad vi behöver göra för att spela den typen av fotboll. Det spelar egentligen ingen roll vilka som står på andra sidan, vi kommer ändå gå ut och ge allt. Sedan är det ju också derby, vilket är lite extra speciellt, vilket gör att man får lite extra energi.”

Med tre matcher kvar av säsongen börjar vi närma oss slutet. Trots att det har varit många långa bortamatcher och många matcher, märker 31-åringen inte av några större krämpor i kroppen.

”-Det känns väldigt bra, även om det märks att säsongen är lång. Hon missade fem matcher tidigare under säsongen på grund av skada och avstängning. ”-Jag har inte varit med på alla de här jättelånga bortaresorna. Men all cred till alla i mitt lag som har åkt runt i Sverige, spelat de här matcherna och tagit tre poäng.”

I senaste omgången blev det en 3-0-seger borta mot Bele Barkarby, vilket också var första trepoängaren efter en svit på tre raka matcher dessförinnan utan vinst. Dahlström tycker att träningsveckan har sett bra ut och att alla sett pigga ut.

”-Vi har haft ett bra go under den här veckan, med bra tempo så rent fysiskt så märks det inte att vi spelat många matcher.”
Agnes Dahlström, gjorde ifjol sex mål på fyra matcher, och har i år noterats för fyra mål på 18 matcher. Är du nöjd över din målskörd så här långt?

”-Både och. På det stora hela är jag nöjd sett till hur det här året har varit. Det klart att som offensiv spelare vill man göra fler mål och det har funnits lägen där jag kunnat gjort mål. Samtidigt så kommer jag runt på kanterna och försöker bidra. Jag är ändå helt okej nöjd.”

Säsongen 2015 var Dahlström med att ta upp Kvarnsveden från elitettan till Allsvenskan. Om hon kommer göra om samma sak att vinna en serie med Brage, och ta upp laget i elitettan vill hon låta vara osagt.

”-Jag vet inte. Vi får sätta oss ner och diskutera kontraktet för nästa säsong. Men det är kul att vinna en serie.”

Så det känns som en möjlighet inom något år?

”-Ja, gud ja! Jag tycker att vi är väldigt nära det här året. Det är många i laget som inte spelat på den här nivån tidigare, men vi kan ändå vara med och utmana om serieledningen. Vi hade lite mer snudd på toppen för några veckor sedan och det gav väl lite mersmak. Men jag tror att om vi kan bygga vidare på det här, då är det absolut möjligt att ta upp sig om något år.”


Text: Per Lindgren

Relaterade nyheter

Buy Ticket

sign in to post your comment or signup if you dont have any account.