Skip to content

Inför lördagens bortamatch mot Sundsvall

Foto: Kenta Jönsson / BILDBYRÅN /


Imorgon, lördag, den 25 februari beger sig IK Brage till Medelpad för den andra matchen i Svenska Cupens gruppspel borta mot GIF Sundsvall. Matchen spelas inomhus i Nordichallen och har avsparkstid kl.13:00.

”Vårt mål är att vinna de två resterande matcherna och ta sex poäng.”

Klebér Saarenpää inför de återstående gruppspelsmatcherna.

Lördagens motståndare ”Giffarna”, som ifjol degraderades från Allsvenskan, kryssade förra helgen mot Norrby IF (1-1) hemma i Nordichallen.

Bragetränaren Klebér Saarenpää vet vad man har att vänta efter att de scoutat Sundsvall och gjort analysen på dem.

-Det är en ny seriekollega som har haft ett år uppe i finrummet och kommit ner igen. De är ganska intakta och har många spelare vi känner igen från när de gick upp. Jag tycker vi har rätt bra koll på dem.

Giffarna förstärkte tidigare i veckan med Moonga Simba från SK Brann, som också har ett förflutet i bland annat Sandvikens IF. På pluskontot finns även Jesper Carström (Gefle IF, avslutat lån), Dusan Jajic (Västerås SK), Fredrik Lundgren (Norrby IF) och Lucas Forsberg (AIK).

Trots förlusten med 1-4 mot Bajen på Tele2 Arena fanns mycket positivt att ta med sig, främst försvarsspelet som stora delar av matchen var stabilt. Framåt försökte vi men hade tufft att komma till de riktigt heta chanserna mot ett svårforcerat Hammarbyförsvar. Förutom Filip Sjöbergs mål i slutsekunderna var Pontus Rödins nick från nära håll det bästa vi mäktade med.

-Vi önskade mer mod, och det är en lärdom att ta med oss som jag hoppas att vi kan bygga vidare på i den här matchen, säger Klebér och blickar framåt.

Nu hoppas han att man kan hota mer offensivt mot en motståndare som på pappret inte är lika bra som Hammarby.

-Det räknar jag med. Det är en konstgräsplan som kanske är lite torrare än vad vi är vana vid, så det får vi förhålla oss till.

Krysset mot Norrby betyder att medelpadingarna fortfarande är utan seger i år, efter tidigare i de två träningsmatcher man avverkat förlorat mot Östersunds FK (0-3) och fått oavgjort mot Gefle IF (1-1).

I och med förlusten mot Hammarby krävs det att Brage vinner de två återstående matcherna, samtidigt som övriga resultat går med oss för att vi ska ha en möjlighet att kunna vinna gruppen och ta oss till kvartsfinal senare i vår.

-Vi ska göra vårt jobb helt enkelt, nu är det Sundsvallsmatchen som gäller sedan få vi summera efter den matchen, och se vad som har hänt i de andra matcherna och se om vi är i racet fortfarande.

-Vårt mål är att vinna de två resterande matcherna och ta sex poäng.

Att matchen kommer spelas inomhus har inte gjort att man har ändrat på upplägget inför matchen.

-Vi har haft våra matchförberedelser som vanligt.

I dagsläget är, förutom långtidsskadade Adil Titi, samtliga 23 spelare i truppen är tillgängliga. Något som Bragetränaren gläds åt och menar är viktigt för att få ut det bästa av truppen.

-Det är härligt att ha så många friska och krya, som vi har haft den senaste tiden. Det är en fantastisk situation vi sitter i, med en härlig konkurrens och bra förutsättningar att tävla i.

Seth Kanteh Hellberg, som missade matchen mot Hammarby på grund av sjukdom, har tränat på som vanligt under veckan och är tillbaka i truppen.

För att få med sig ett bra resultat mot GIF Sundsvall menar Bragetränaren att det gäller att gnugga vidare på det man har börjat med under försäsongen, samt att släppa ner axlarna, njuta och se möjligheterna.

-Jag vill se att vi fortsätter och är skarpa i det vi har jobbat med hela det här året, med alla nya delar i det. Att inte se några begränsningar, utan ha ett fritt sinne och släppa loss och ha kul när vi spelar fotboll. Då kommer det att bli bra, avslutar han.

Matchen ser ni via Cmore med start kl.13:00. Du som Bragesupporter kan nu teckna abonnemang på 3 månader för halva priset, samtidigt som klubben får pengar tillbaka per tecknat abonnemang. Du registrerar dig via kampanjsidan HÄR och anger koden: BRAGECUPEN23

Text: Olov Lindgren

Relaterade nyheter

Buy Ticket

sign in to post your comment or signup if you dont have any account.