Skip to content

Inför lördagens hemmapremiär med Mian och Zetterström

Äntligen är det dags för seriepremiär och imorgon, lördag, kl.15:00 på Borlänge Energi Arena Domnarvsvallen drar vi igång säsongen på allvar då vi tar emot Västerås SK inför ett vad det verkar massivt publikstöd.

Förra fredagen genrepade Brage när vi besegrade Degerfors med 3-1 på Behrn Arena. Med en veckas perspektiv summerar Brages assisterande tränare Janne Mian matchen:

-Vi tar med oss att vi har ett eget spel, och att vi har förmågan att trycka ner Degerfors i banan, säger han om offensiven som sett bättre och bättre ut ju längre säsongen gått.

-Vi har utvecklat spelet sista tredjedelen.

VSK slutade förra säsongen nia i superettan. Västmanlänningarna har under försäsongen tagit en del tunga skalper. Bland annat har de besegrat allsvenska Varberg BoIS med 2-0, och spelat 1-1 mot AIK, båda matcherna i svenska cupen. Västerås hade inför sista omgången möjligheten att vinna gruppen, men nådde inte ända fram då man ”bara” fick med sig en pinne mot Östersund i sista matchen.

Janne Mian om läget i truppen och känslan inför lördagens premiär på Vallen.

-Det känns lugnt och harmoniskt. Vi får väl se på på matchdagen om nerverna börjar krypa på. Det kändes lugnt och vi har tränar bra. Det känns bra!

Brages mittback och lagkapten Alexander Zetterström, som hör till en av de mest rutinerade i truppen, ser fram emot att dra igång allvaret på lördag.

-Det kittlar lite, men inte så att det påverkar på något negativt sätt. Jag hoppas och tror att det gäller gruppen också. Vi har fått ett år tillsammans och mer rutin, säger han och fortsätter.

-Det är skönt att få börja på hemmaplan och ha fansen i ryggen. Vi vill vara jobbiga att möta på ”Vallen”. Förra året levde vi inte riktigt upp till det, men i år har vi tryckt på att vi ska vara tuffa att möta, speciellt på hemmaplan.

Det har varit en bra försäsong och Janne Mian menar att det gäller att behålla lugnet och ta premiären som vilken match som helst. 

-Löpa av sig första tio och sedan hitta vårt spel, och tro på det vi gör, sätta våra chanser. Och allt det där där runtomkring, det tror jag blir viktigt. Det är viktigt att vi tar med oss försäsongen in i tävlingsmatcherna också, och fortsätter jobba med det.

Zetterström tror den kollektiva insatsen och prestationen blir nyckeln till ett bra resultat i premiären.

-Det är en premiär och det är alltid speciellt. Gör vi en bra insats som lag så tror och hoppas jag att det kommer ge resultat.

Har du satt upp några personliga mål för säsongen?

-Att spela så mycket som möjligt och vara skadefri. Sedan vill jag att vi ska vara med och slåss i toppen. För lagets del så har vi inte satt upp några mål.

Mian, har stor respekt för Västerås, även om laget har tappat fjolårets skytteligavinnare Viktor Granath till allsvenska nykomlingen Halmstads BK.

-Västerås är inget dåligt lag. De har en ganska ung trupp med några som har blivit ett år äldre. De har blivit av med (Viktor) Granath, men annars är det mångt och mycket samma lag. Sedan har de (Pedro) Ribeiro skadad.

Även Zetterström har ganska bra koll på motståndarna och förväntar sig en tuff uppgift.

-Det är ett spelskickligt lag som gjort om lite. De hade det ganska tufft förra året men blev bättre mot hösten. De har också tagit kliv sedan förra året.

Hur mycket har du själv längtat till seriepremiären?

-Det ska bli spännande. Så är det alltid under försäsongen, att man jobbar hårt med dubbelpass, hit och dit, och det kan vara pissväder. Man får alltid kvitto på vad vi gjort och vad man jobbat med. Allting sys ihop och det ser man framemot. Det är en stund av förhoppningar, positiva tankar och drömmar.

Det väntas mycket folk på Borlänge Energi Arena Domnarvsvallen denna soliga premiärlördag. Köp din biljett i förväg via webben här: https://ikbrage.ebiljett.nu/

Matchstart kl.15:00 och arenan öppnar 14:00. Bragesupportrar under 20 år har gratis inträde till hemmaståplats (västra stå klacksektion samt östra stå familjeläktare). För att komma in gratis behöver du kvittera ut en barn/ungdomsbiljett i anslutning till entréerna.

Vi ses på lördag!

Fem punkter inför IK Brage-Västerås SK:

  • De fyra senaste säsongerna har lagen mötts i Superettan. Brage har två segrar, tre matcher har slutat oavgjort, medans Västerås vunnit tre gånger.
  • Båda lagen kommer till matchen med lyckade genrep. Vi vann mot Degerfors med 3-1, medans VSK besegrade Ettan laget Sandvikens IF med 5-2.
  • Västerås nyförvärv, forwarden Jabir Abdihakim Ali, som hämtats från Sandvikens IF gjorde 22 mål på 28 matcher i Ettan Norra 2022. Han är dock osäker till spel på grund av en skada som hämmat honom.
  • I måndags när Superettans upptaktsträff ägde rum i Göteborg, tippade media Brage åtta, och Västerås som sjua i tabellen.
  • I Superettans maratontabell, hittar vi Brage på elfte plats, medans Västerås återfinns på plats sjutton.

Text: Olov & Per Lindgren.

Relaterade nyheter

Buy Ticket

sign in to post your comment or signup if you dont have any account.