Skip to content

Inför lördagens match: IK Brage – Norrby IF

En match återstår innan sommaruppehållet. I morgon, lördag, kl. 13.00, gästar Norrby IF Borlänge Energi Arena Domnarvsvallen. André Reinholdsson och huvudtränare Klebér Saarenpää delar med sig av sina tankar inför matchen mot Boråslaget.

Brage kommer senast från ett bortamöte med Landskrona BoIS, där matchen slutade 1–1. Huvudtränare Klebér Saarenpää är nöjd med resultatet.

– Normalt sett så är man inte jättenöjd över ett oavgjort resultat, men den här gången får vi vara nöjda med ett kryss. I första halvlek kommer vi inte riktigt in i matchen. Vi får tid att snacka ihop oss i halvtidspausen, och sedan kommer vi tillbaka in i matchen genom en straff. Det visar på bra moral – även i tuffa stunder, så biter vi ihop och kör, säger Klebér Saarenpää.

Brage kvitterade till 1–1 på straff i den 78:e matchminuten. Målskytten var André Reinholdsson som därmed har gjort sitt första mål för säsongen.

– Det var jäkligt skönt. För en forward spelar det ingen roll hur bollen går in i nät, ett mål ger en energi och självförtroende, konstaterar André Reinholdsson och fortsätter:

– Vi vägrar att förlora, och det är en stark egenskap. Vi har sagt till oss själva att i de matcher som vi inte presterar bra, så ska vi åtminstone ha med oss ett kryss. Det höjer moralen i laget.

Nu återstår endast en match innan sommaruppehållet. I morgon tar vi emot Boråslaget Norrby IF, och Brage är redo för uppgiften.

– Norrby brukar vara ett aggressivt och fysiskt lag, så det kommer att bli en tuff batalj. Om vi lyckas att hantera det, så kommer det att finnas stora ytor att spela på. Vi har tränat i dag, och gjort upp en plan som vi måste följa i matchen, säger Klebér Saarenpää och André Reinholdsson tar vid:

– Vi vill göra en bra match, ta med oss tre poäng och gå in i uppehållet med en bra känsla. Det hade varit jäkligt skönt – och det är det vi siktar på.

Förra hemmamatchen lockade 2775 åskådare till “Vallen”, vilket var den bästa publiksiffran i omgång 8 av Superettan. På lördag hoppas vi på något liknande. Klebér Saarenpää vill se dig på läktaren.

– Det är fantastiskt kul att det blir liv och rörelse runt hemmamatcher, och att folk engagerar sig i Brage. Spelarna känner av det stödet, vi får en extra spelare av det. Det är väldigt glädjande, avslutar Klebér Saarenpää.

Köp din biljett via webben här – så ser vi till att avsluta vårsäsongen på allra bästa sätt tillsammans!

Fem punkter inför Norrby:

  • Norrby IF kommer senast från en 0–2-förlust mot Utsiktens BK. Det placerar laget på en 10:e plats i tabellen.
  • Senaste mötet med Norrby slutade 3–2 till Brage. Våra grönvita målskyttar var Niklas Söderberg, Robbin Sellin och Leonard Pllana.
  • Pontus Rödin missar matchen mot Norrby på grund av avstängning.
  • Niklas Söderberg är tillbaka från avstängning och tillgänglig för spel. Även Anton Lundin är tillbaka i Brages matchtrupp efter en skadeperiod.
  • Efter matchen mot Norrby väntar ett speluppehåll. Brage börjar spela igen den 26:e juni när vårt grönvita gäng möter Utsiktens BK.

Relaterade nyheter

Buy Ticket

sign in to post your comment or signup if you dont have any account.