Skip to content

Inför lördagens match mot VSK med Klebér Saarenpää

Foto: Petter Arvidson / BILDBYRÅN

Nu på lördag väntar ännu ett topplag då vi reser till Västmanland för möte mot tabelltvåan Västerås SK.

Chefstränare Klebér Saarenpää var imponerad över hur spelarna genomförde matchen mot Utsikten senast efter Zetterströms röda kort, och sa även att vinsten betydde mycket inför fortsättningen.

-Det har gett oss mycket positiv energi, det var ett härligt go i gänget och glädje efter den insatsen där många var stolta över varandra och det vi gjorde efter väldigt svåra förutsättningar.

-Fantastisk viktig seger, på det sättet vi gjorde det så gav det mersmak i förhållande till vad vi ska göra framöver.

Trots att vi fick spela med en man mindre i 70 minuter, stressade vi aldrig upp oss utan spelade som vi skulle efter förutsättningarna, och gav allt i varje situation.

-Det visar sig att vi behåller lugnet och jobbar efter våra principer, så blir det ganska bra i förhållande till att det blir en så defensiv inriktad fotbollsmatch. Det blir mer självklarheter med en man mindre. Vi försökte också göra det i stunder elva mot elva. Det blir en ”aha” upplevelse för spelarna att de löser det, på ett väldigt bra sätt.

Hur tror du matchen mot Västerås kommer skilja sig från den mot Utsikten?

-Jättemycket. Utsikten är ett energilag. VSK är i mina ögon ett skickligare fotbollsspelande lag.

VSK är ett av seriens bästa hemmalag och har bara släppt in tre mål på hemmaplan. Målvakten Anton Fagerström har hållit nollan i elva av 20 matcher.

-Deras defensiv är extremt mycket man-mot-man, och de har gjort det väldigt bra över hela planen och släppt in väldigt lite mål. Det blir något att förhålla oss till, och det har vi jobbat med under torsdagens träning är att hitta lite nycklar att jobba med under matchen. Återigen kommer det att bli en tuff match.

Framåt har mycket i VSK handlat om 202 centimeter långa anfallaren Jabir Abdihakim Ali som hämtades från Sandvikens IF i Ettan Norra, där han i fjol gjorde 22 mål på 28 matcher. I VSK har det blivit åtta fullträffar på 17 matcher, vilket betyder ledning i den interna skytteligan.

-Det är framför allt Eirik (Asante Gayi) och Pontus Rödin som ska se till att lösa det. De vet hans styrkor och hans svagheter, så ska de få lösa det med sin skicklighet helt enkelt.

Västerås har också i sin jakt på allsvenskan förstärkt under sommarfönstret med bland andra backen Philipp Strompf från Eintracht Braunschweig och mittfältaren Aly Coulibaly från spanska San Sebastián de los Reyes. Saarenpää menar VSK förfogar över en bred trupp och han är imponerad över lagets insats så här långt.

-De har många bra spelare och har gjort en bra säsong. De är bra på sin högerkant. (Simon) Gefvert, Simon (Johansson) och (Daniel) Ask, där händer det väldigt mycket i deras offensiv, där får de snurr och har mycket mål och assist från den sidan.

Då det är en så kallad gratismatch väntas det ”lapp på luckan”, något som Bragebossen tror spelarna bara ser som positivt.

-Spelarna kommer att njuta till fullo. Det kommer bli perfekt med en härlig inramning och hoppas på ett bra bortafölje. Det blir kul för alla parter.

Förutom avstängde mittbacken Alexander Zetterström som fick rött kort senast, saknas fotskadade anfallaren Douglas Karlberg. I övrigt är alla tillgängliga.

Matchen spelas i Västerås med start kl.15:00 och de erbjuder all publik gratis inträde. Du som Bragesupporter måste hämta ut din biljett via webben HÄR – Väl kategori ”Ståplats Bortasupporter 2023”. Hoppas vi ses i Västerås!

Fem punkter inför Västerås SK FK

  • VSK:s främste målskytt är Jabir Abdihakim Ali med 8 mål på 17 matcher, medans Ieltsin Camões med sina 7 mål på 20 matcher är Brages bästa målskytt.
  • Daniel Ask i VSK leder assistligan, tillsammans med Gustav Lundgren, GAIS, båda med 8 assist på 20 matcher.
  • Västerås SK erbjuder gratis inträde till denna match och räknar med ett fullsatt Hitachi Energy Arena vilket betyder 6924 åskådare.
  • I formtabellen över de sex senaste matcherna ligger Västerås trea med 13 poäng, medans Brage är på 14:e plats med fyra poäng.
  • Förra säsongens bortamöte mot VSK slutade med en 3-1-seger där Christopher Redenstrand, Johan Arvidsson och Joakim Persson gjorde målen.

Text: Olov Lindgren.

Relaterade nyheter

Buy Ticket

sign in to post your comment or signup if you dont have any account.