Skip to content

Inför lördagens seriepremiär: IK Brage dam – Torsby IF

Imorgon, lördag, får vi fira Valborg tillsammans på Vallen då våra damer drar igång säsongen 2022 på riktigt!

Matchstart kl.14:00 på Borlänge Energi Arena Domnarvsvallen mot Torsby IF, i första omgången av Division 2 västra Svealand.

Spelande sportchefen och tillika lagkaptenen Robyn Decker är förväntansfull inför årets premiär och att säsongen ska köra igång.

-Det ska bli kul att komma igång, och det är lite pirrigt. Vi har satt målsättningen högt, vi ska vinna serien, så jag känner att det blir lite extra press på mig, säger Decker.

Efter en lång försäsong bakom sig ser Brages tränare Fredrik Bengtsson fram emot att få dra igång tävlingsmatchandet igen.

-Vi är mycket redo. Vår försäsong har varat i fyra månader, vilket nästan är lika länge som själva serien, säger Bengtsson och fortsätter.

-Vi har jobbat mycket med offensiven. När vi tittar tillbaka på förra året och har utvärderat den så såg vi att vi gjorde för lite mål, så vi har haft matcher (träningsmatcher på försäsongen) där vi kan äga boll och skapa mycket chanser, så vi är redo i de bitarna skulle jag säga.

-Vi vill sätta spelarna i bra positioner, och vi har arbetat med olika spelsätt och mönster för att komma in bakom motståndarna för att försöka skapa målchanser.

Bengtsson är nu inne på sitt andra år med laget och ser utvecklingspotentialen i sin trupp.

-Vi hade en ny grupp förra året som mestadels hade spelat juniorfotboll, där många av spelarna fick växa in i seniorfotbollen. Vi fick ett kvitto på att vi ändå håller den här nivån, där vi nu kan ta nästa steg för att försöka vara med i toppen, menar han.

Robyn Decker ser också potentialen i årets Bragetrupp.

-Vi har en riktigt spännande trupp. Vi har fått in några nya och vi har en väldigt bra bas från tidigare som har spelat ihop länge och känner varandra bra, säger Robyn och fortsätter.

-Vi har några yngre som verkligen sticker ut och vi har våra äldre spelare som ser till att pusha de yngre. Så vi har en bra balans.

Är det då någon Bragesupportrarna ska hålla ett extra öga på?

-Jag tycker det är gruppen som helhet man ska titta på. Vårt sätt att spela fotboll på är det folket ska titta på. Men sen om jag måste peka ut någon så tycker jag att Ella Foberg har varit riktigt het de senaste veckorna och gjort mycket mål, jag tycker hon är riktigt spännande.

Imorgon, lördag, alltså med start kl.14:00 väntar Torsby hemma på Vallen, och Robyn Decker har redan börjat ladda upp för match.

-Jag började ladda för det här redan i januari, skrattar Decker och fortsätter.

-Kroppen känns bra och formen känns bra. Jag har spelat i en ny position i år, men jag känner att jag blivit mer bekväm de senaste veckorna definitivt, så jag känner mig redo, och Fredrik Bengtsson tar vid.

-Kul att det drar igång nu, och att vi får matcher som betyder någonting och få tävla på riktigt säger han innan Robyn Decker avslutar med en hälsning till alla Bragesupportrar.

-Kom och titta på matchen. Vi har ett spännande lag, och spelar en spännande fotboll där satsningen är hög. Så jag hoppas vi får mycket publik som stöttar oss hela vägen.

Matchstart kl.14:00 och vi öppnar grindarna kl.13:00. Du betalar in dig på plats i entrén via swish eller kortbetalning (50kr). För dig som är säsongskortsinnehavare så gäller ditt entrébevis för både dam- och herrmatcherna i respektive serie.

Du som mot förmodan inte kan se matchen på plats kan köpa damernas seriepaket och se matcherna via webben här.

Vi ses på Vallen – Tillsammans är vi IK Brage!

Relaterade nyheter

Buy Ticket

sign in to post your comment or signup if you dont have any account.