Skip to content

Inför måndagens match mot AFC på Vallen

På måndag kl.19:00 är det dags för höstsäsongens första hemmamatch när AFC Eskilstuna kommer till Borlänge Energi Arena Domnarvsvallen. Efter segern senast mot Västerås SK på bortaplan är vi kvar uppe i toppskiktet av tabellen.

”Det har varit en fin atmosfär där många hjälper och trycker på, vilket ger den extra energin som är väldigt fint att ha i ryggen.”

Jonathan Tamimi om det fina publikstödet.

Måndagens motståndare AFC är ett av seriens vassaste lag framåt, med 29 gjorda mål på tolv matcher. Ytterbacken Jonathan Tamimi har matchplanen klar för sig inför mötet med AFC.

-Det gäller att vara skärpta i det defensiva och fokusera på det vi är bra på. De har många individuellt duktiga och bollskickliga spelare.

-Det är ett lag som gillar att spela bollen, och har spelare som vill ha boll på fot och utmana.

Klebér Saarenpää tar vid och förklarar vad som krävs för att möta AFC:s offensiv.

-Att ha en bra defensiv och ta bort Muhsin (Amar) och Alsanati (André), som har stått för en hel del framåt. Där har de varit vassa och skapat mycket chanser, det handlar framförallt om att få stopp på det. Han menar även att det egna spelet på AFC:s planhalva ligger till grund för hur man kan neutralisera södermanlänningarnas anfallsspel.

-Att vi i vårt bollinnehav och egen offensiv har kvalitet, det kommer också ta bort en hel del av deras anfallsspel.

Bragebossen har en bra känsla inför matchen och som vanligt har tränarteamet kartlagt motståndarna.

-Vi har haft två taktiska pass där vi har gått genom AFC, vad de gör och vad vi behöver göra.

-Jag hoppas och tror att det har landat rätt hos spelarna.

Han räknar med en tuff tillställning och en matchbild där gästerna kommer vara aggressiva och tighta.

-Det handlar om för oss att vi slår vår spelare i man-mot-man spelet och har en teknisk hög nivå.

-Att vi är kyliga och disciplinerade i det defensiva jobbet.

Jonathan Tamimi, är tillsammans med Alexander Zetterström, den som spelat samtliga matchminuter så här långt. Han menar att laget blivit bättre och bättre ju längre säsongen pågått, men att man fortfarande inte kan sväva iväg och att ingenting kommer av sig självt.

-Det känns kul att se hur laget utvecklas, vi kämpar på och tar en dag i taget. Vi är ödmjuka till att det kommer krävas hårt arbete i varje match.

Från sin ytterbacksposition har han förutom sitt gedigna försvarsspel också varit delaktig i det offensiva spelet som resulterat i ett mål och en assist.

-Det känns helt okay. Jag försöker alltid göra så gott jag kan och bidra med det jag kan göra.

I AFC har mycket under säsongen hittills handlat om giftige anfallaren Amar Muhsin som leder skytteligan med sina 10 mål.

-Han har gjort mycket mål och är ett hot framåt, säger Tamimi, som menar att det finns mycket offensiv styrka hos motståndarna och att man måste vara ”på tårna” när man möter de.

-Det gäller att hela laget är skärpta, det är många spelare som har boll i sig.

Hur anpassar ni försvarsspelet i förhållande till vilka ni möter?

-Alla motståndare har sina olika kvaliteter. Det gäller att tänka om till varje match och se till vad vi kan ändra på och förbättra.

Vi var tidigare i veckan uppe i serieledning, men halkade ner till andraplatsen när Halmstad vann mot J-Södra. Att Brages topplacering har märkts ute på stan vill han inte påstå.

-Nej, det är inget jag tänker på. Jag är i nuet och det kommer krävas hårt arbete i varje match. Det är inget mer än ett j-a hårt arbete man göra.

Segern senast mot VSK med 3-1-var lika skön som värdefull efter den mindre lyckade insatsen innan mot Utsikten.

-Det är alltid fint att vinna fotbollsmatcher och ger ett go i laget och en extra kick, säger Tamimi och fortsätter:

-Vi vill ju vinna alla matcher, men det är en motståndare på andra sidan också som inte kommer göra det lätt oavsett vilka vi möter.

Efter två raka bortamatcher är det dags på måndag för den första hemmamatchen efter omstarten av Superettan. Senast borta mot VSK gav det stora bortaföljet ett härligt stöd från Iver Arenas läktare.

-Det var sjukt kul att se mot Västerås, där jag tror många blev imponerade, säger ”Tamme” som också tycker hemmastödet varit bra och betytt mycket.

-Det har varit en fin atmosfär där många hjälper och trycker på, vilket ger den extra energin som är väldigt fint att ha i ryggen.

Märker man när det är ett stort publikstöd?

-Absolut. Det ger en kick och de är jätteviktiga, säger han.

Vi får klara oss utan mittfältaren Henry Sletsjøe mot AFC som är avstängd. Klebér Saarenpää har i det närmaste klart för sig hur vem som kommer in på hans position.

-Jag har tankar och ideér och en plan för det.

Shkodran Maholli och Adil Titi är i fortsatt träning, men ännu inte tillgängliga för spel.

Förutom det finns en del småskavanker i truppen, men Klebér menar det inte ska förhindra någon att kunna spela.

-Nej, men vi får se hur det utvecklar sig efter matchen.

Det var över en månad sedan vi spelade hemmamatch på Vallen. Vi hoppas på ett stort stöd och en riktigt fin stämning från läktarhåll på måndag – Köp din biljett via webben här – Senast mot VSK var det ett helt fantastiskt tryck på Brageläktaren, vi tror på detsamma nu när vi äntligen får spela på hemmaplan igen!

Och som vanligt kör vi samling på Pitcher’s i Borlänge innan matchen – Bragerabatt på burgare/ceasarsallad + dryck!

5 punkter inför AFC Eskilstuna:

  • Superettans skytteliga toppas av AFC:s anfallare Amar Muhsin med 10 mål.
  • Förra säsongens möten slutade med hemmasegrar, 1-0 på Borlänge Energi Arena Domnarvsvallen, efter ett självmål, och 2-1 på Tunavallen där Robbin Sellin gjorde Brages tröstmål.
  • I Fairplayligan ligger AFC på delad sistaplats, tillsammans med Utsikten, med 39 poäng, (3,25 poäng i snitt). Brage är på delad sjundeplats i samma liga med 26 poäng (2,17 poäng i snitt).
  • Två spelare är avstängda i AFC, backen och lagkaptenen Abdelkarim Mammar Chaouche och backen Felix Michel. I Brage är mittfältaren Henry Sletsjøe avstängd.
  • Brages mittback Pontus Rödin kom inför säsongen från just AFC, där han under delar av förra året även var lagkapten.

Text: Olov Lindgren.

Relaterade nyheter

Buy Ticket

sign in to post your comment or signup if you dont have any account.