Skip to content

Inför måndagens match på Vallen

Imorgon, måndag, väntar hemmamatch igen när Jönköping Södra kommer till Borlänge Energi Arena Domnarvsvallen. Inför matchen har mittfältaren Henry Sletsjøe delat med sig av sina tankar kring säsongsinledningen och den stundande fighten på annandag påsk.

IK Brage kommer senast från en 2-1-seger borta mot Öster där Anton Lundins vackra långskott blev avgörande.

– Vi visste att det skulle bli en tuff match på bortaplan mot ett lag som är tippat att sluta högt upp i tabellen. Vi sa till varandra inför att vi inte kunde tro att vi skulle gå ut och spela en lätt match, det skulle krävas en krigarinsats. Jag tyckte att det märktes att alla var redo för det, säger Henry Sletsjøe.

– Det var inget briljant spel från vår sida men jag tycker att själva kämpar- och laginsatsen var bra. När planen är så dålig som den var, då krävs det att Anton gör ett sådant där mål om man ska vinna.

– Han har ju försökt lite på träning också och man kan bli lite irriterad när han misslyckas och tänker att han ändå aldrig kommer att göra det på match, men nu får han väl fortsätta med det då!

Segern mot Öster innebär att laget tagit sex poäng av sex möjliga i säsongsinledningen.

– Jag tycker att vi, det är många som sagt det innan, men vi har en bra grupp med en bra mix av yngre och äldre spelare. Vi har en energi som lyfter oss samtidigt som vi har kvalitetsspelare, säger Sletsjøe om den perfekta starten.

– Vi är trygga i vårt spel, vi ligger i vår 4-4-2-uppställning och gör det bra. Vi släppte ju in mål mot Öster senast, men det var ju i princip ett självmål. Vi har släppt till väldigt få chanser hittills. Som mittfältare känner jag mig väldigt trygg i hur vi formerar oss i våra block där vi utgår från försvarsspelet, samtidigt som vi är medvetna om att vi har spelare där framme som är duktiga och kan leverera när vi väl kontrar eller skapar våra målchanser.

– Full pott så här långt, det känns riktigt bra.

Sletsjøe vittnar om en härlig känsla i truppen, en känsla som växt sig starkare och starkare sedan förberedelserna drog igång under försäsongen.

– Absolut, det är riktigt bra stämning. Jag visste ju inte riktigt hur det skulle bli, jag kom från en lägre division precis som en del andra i truppen och det är alltid ovisst inför en ny säsong med ett nytt lag, särskilt när man som jag flyttar upp en division, säger han.

– Det kändes lite osäkert i början av försäsongen, men det var mycket rotation och sen är ju försäsongsmatcher alltid försäsongsmatcher. När vi spelade cupen började jag känna att vi har ett riktigt bra gäng med kvalitet, vi gjorde bra insatser mot både Djurgården och Halmstad borta. Det var i de matcherna där jag verkligen kände att vi har någonting på gång.

Mittfältaren, som anslöt till klubben inför säsongen, är nöjd med hur den första tiden som grönvit har varit.

– Jag kom ju in och tanken var väl att jag skulle konkurrera med Adil (Titi) på mittfältet, men sen blev ju han skadad vilket innebar att jag fick spela mer än vad jag kanske hade trott innan, jag kom in i elvan snabbare än jag trodde, men det är ju det man vill, det är alltid kul att spela.

– Jag har bra spelare omkring mig. Seth (Kanteh Hellberg) hade lite skadeproblem under försäsongen så vi hann inte riktigt spela ihop oss fullt ut, men det känns bra nu och det blir bättre och bättre ju fler minuter vi får tillsammans. Vi är ju bara två på det centrala mittfältet så det är viktigt att den relationen fungerar bra.

– Jag trivs jättebra här. Jag kommer ju från Stockholm från början så det har varit lite av en omställning att flytta till Borlänge, men det är en jättefin stad så det känns riktigt bra. Sen är det jättebra killar i laget, vi är en bra grupp.

– När jag skrev på kom det in några till spelare i min ålder också, vi kommer från lägre divisioner så vi kan relatera till varandra. Jag har riktigt bra lagkamrater så de här första månaderna har känts riktigt bra.

Sletsjøe menar att han också trivs väldigt bra i arbetet tillsammans med tränarstaben med huvudtränare Klebér Saarenpää i spetsen.

– Klebér är en väldigt skicklig tränare som lägger stor vikt vid det kollektiva och att varje man gör sitt jobb som en del av helheten. Jag har märkt att han är väldigt duktig på att analysera motståndare för att identifiera deras svagheter, något som sedan kan styra oss i rätt riktning inför match.

– I slutet av träningsveckorna blir träningen mer specifikt inriktad på kommande motstånd och jag tycker att vi där får en riktigt bra bild av motståndarlaget och vad vi själva kommer att göra. Det är nog den största skillnaden jämfört med tidigare tränare jag haft, just på vilken detaljnivå man jobbar. Det är skönt för oss som spelare att få den typen av information.

Imorgon är det Jönköping Södra som står för motståndet, ett lag som fortfarande väntar på att plocka sina första poäng för säsongen.

– Jag såg deras match mot Örebro senast och de såg riktigt bra ut, det känns inte som att deras poängskörd speglar hur bra de är. Vi kan inte kliva in och tänka att vi bara kan jogga igenom det här bara för att vi har full pott, säger Sletsjøe.

– De såg verkligen bra ut när jag såg dem så det är bara att fortsätta det hårda jobbet för oss. Det blir en till seriefinal, 28 kvar!

– Det gäller att vi tar med oss självförtroendet från våra sex poäng, det ligger ju ändå någonting bakom att vi tagit de poängen. Jag tror inte det här är den spelargruppen som slappnar av, det är inte den bild jag har fått iallafall.

– Vi måste fortsätta på samma spår och se till att kliva in i det direkt och minimera antalet målchanser för dem. Det är ju på vår hemmaplan och förhoppningsvis kommer det mycket folk till Vallen, det kan bli en positiv spiral om vi spelar bra och får stödet från publiken. Ju fler som kommer desto bättre, det är jätteroligt att spela inför en stor publik. Det ska väl bli 15 grader och sol så förhoppningsvis kommer det mycket folk, en vinst på det hade varit perfekt!

Måndag, annandag påsk alltså. Matchstart kl.15:00 och det ser ut att bli riktigt härligt vårväder där solen kommer lysa upp norra läktaren. Vi har passerat fyrsiffrigt i antal sålda biljetter, så det bådar gott för en fin publiksiffra! Du som inte köpt din biljett ännu gör det via webben här. – Kom ihåg att alla under 20 år går in gratis till hemmastå. Nu fyller vi Vallen!

Fem punkter inför Jönköping Södra:

  • Jönköping har inlett säsongen med förluster hemma mot AFC Eskilstuna (2-3) och borta mot Örebro (3-1).
  • Mittbacken Sebastian Crona blev utvisad mot Örebro och missar därmed måndagens match.
  • Jönköpings anfallare Peter Gwargis har uppvisat målform med två mål på de inledande två matcherna.
  • Förra säsongen vann IK Brage hemmamatchen mot Jönköping med 3-2 efter ett sent segermål av Anton Lundin. Bortamatchen slutade 0-0.
  • Historiskt är det två jämna lag som drabbar samman på måndag, de senaste 15 matcherna har slutat med fem Bragesegrar, fyra kryss och sex segrar för Jönköping.

Alla till Vallen – Tillsammans är vi IK Brage!

Relaterade nyheter

Buy Ticket

sign in to post your comment or signup if you dont have any account.