Skip to content

Inför tisdagens match mot BP

Foto: Henrik Hansson

På tisdag väntar bortamöte mot serieledande IF Brommapojkarna. Brages huvudtränare, Klebér Saarenpää, säger att tiden efter förra tisdagens match mot Skövde AIK, gått efter gängse rutiner.

-Det har sett normalt ut. Under den här tidsperioden tar vi det lite lugnare, lite mindre belastning för att ha så pigga spelare som möjligt inför sluttampen. Energimässigt ska vi vara redo.

Med sina 260 lag i seriespel, och över 4000 aktiva spelare, har BP sedan flera år tillbaka, skaffat sig epitet Europas största fotbollsklubb. Saarenpää, hyser också en beundran över tisdagens motståndare, och dess förmåga att få fram duktiga spelare.

-De har gjort en fantastisk säsong. De har möjlighet att säkra allsvenskt avancemang i en hemmamatch, som vi förhoppningsvis ska stoppa. De är ett väldigt bolltryggt lag. De ligger högst upp i mest bollinnehav, och är ett passning skickligt lag. De har fått in en hel del spets sista tredjedelen och skapar mycket målchanser, där är de väldigt duktiga. De har unga spelare från sin akademi. De hade tre juniorer som de startade med sist, och de hade en till junior som hoppade in. De har en bredd och ett djup som förening, som är BP-märkt.

Tidigt i våras lyckades vi få med oss alla tre poängen, efter vunnit med 3-1 hemma på Vallen. ”Klebban” säger att Brommapojkarna sedan dess framför allt att fått en tro på vad de gör. Kanske inte så konstigt då de under augusti och september radade upp åtta raka segrar.

-Jag tycker de är samma BP. Den stora skillnaden är att de har extremt bra självförtroende. Det lyser om de som lag, där de lyckas med väldigt mycket. Det är det som är den stora skillnaden, från då till nu.

I och med att Öster och Örgryte spelade 2-2 i lördags, så öppnades dörren åter på glänt för oss att på allvar blanda sig in i kvaldramatiken.

-Med så kort kvar med tre matcher, så blir det enklare att räkna på det. Det handlar att vi ska slå BP, och då har vi kontakt igen. Öster har en svår match i sista omgången, Trelleborg, liksom vi har (Halmstad, borta). Så det finns alla möjligheter att slåss om det.

-Det finns inget annat än tre poäng, en poäng ger oss inte så mycket nu. Vi måste vara giriga utan att vi tappar huvudet totalt. Vi måste hitta en balans i det. Vi kan lika gärna avgöra i 95:e minuten, och få poängen på det sättet. Vi behöver inte göra det i första minuten, säger Klebér Saarenpää.

Fem punkter inför Brommapojkarna:

  • Senast lagen möttes på Grimsta IP, var i augusti 2019. IKB vann med 2-1 efter mål av Kristian Andersen och Seth Hellberg.
  • Fyra spelare med IF Brommapojkarna som moderklubb var representerade i senaste landslagstruppen mot Slovenien; Jesper Karlström, Kristoffer Norfeldt, Dejan Kulusevski och Ludwig Augustinsson.
  • BP:s tränare, Christer Mattiasson, spelade själv i Brommapojkarna 2003-2005.
  • Brommapojkarna, har tillsammans med Halmstad BK, gjort flest antal mål i serien, 56, där ex-Djurgårdens IF spelaren Oscar Pettersson, är lagets främste målskytt med 12 fullträffar.
  • Invigningen av Nya Grimsta IP,med den nya läktaren som kostade 57 miljoner kronor, gjordes i april 2017.

Text: Per Lindgren.

Relaterade nyheter

Buy Ticket

sign in to post your comment or signup if you dont have any account.