Skip to content

Inför ÖIS med Janne Mian

Foto: Avdo Bilkanovic

Andra raka bortamatchen väntar för Grönvitt när Örgryte IS på måndag står för motståndet på Gamla Ullevi.

Efter segern i premiären mot Varberg, fick Brage med sig en poäng från bortamötet mot Helsingborgs IF. Det betyder fyra poäng efter två omgångar. En poängskörd som tränaren Janne Mian är nöjd över.

-Tre poäng hemma och en borta, kan vi hålla det så är det ju bra. Sedan finns det bitar i spelet som vi kan göra bättre och det vet jag att vi kan. Det är bara att vi ska få ut det. Vi har mer att ge.

Om man ser tillbaka på försäsongen och inledningen av seriespelet, så har det bara blivit en förlust på de sju senaste matcherna (0-3 borta mot Sirius i genrepet). Onekligen starka papper. Mian hittar flera förklaringar till att det har sett så bra ut.

-Vi har haft ett stabilt och modigt försvarsarbete, aggressivt och kompakt. Vi har också haft ett bra presspel, det är grunden. Sedan har vi har jobbat mycket med vårt djupledsspel, och ingångar i straffområdet som i perioder varit jävla bra. Det är de bitarna och tryggheten i uppspelsfasen som varit bra, även om det var lite där vi fallerade mot Helsingborg i andra halvlek, just modet och lugnet med bollen och förmågan att spela och hålla i.

På måndag väntar Örgryte på Gamla Ullevi, som efter de två inledande omgångarna står på en poäng (0-0 senast borta mot nykomlingen Oddevold).

-De har haft en trög start, säger Mian som vet att ÖIS har kvaliteter och sitt sätt att spela.

-De har sin historia, är finurliga, kombinationsspelar mycket och har kvicka spelare i Sana (Tobias), Bärkroth (Nicklas) och Sylisufaj (Edi). Tyngd med Christoffersson (Noah) om de kommer låta honom spela. Det finns lite att se upp med i kreativitet och kombinationsspel. 

-Sedan tror jag de kommer prioritera kriget och kampspelet, de gäller vi står upp i det, säger Mian och utvecklar vad man måste vara beredda på: 

-Att vi är på tårna och försvarar väggspel, håller det tight centralt. De har i sina gener att försöka kombinera och inte bara slå långt och kampa. Jag tror de kommer vara taggade.

Sedan matchen mot Helsingborg vilade laget på onsdag.

-Vi var hemma klockan 06.00 på onsdagen. Sedan hade vi ett återhämtningspass i torsdags. De som inte spelade mot Helsingborg, tränade lite längre. I fredags var det ett mer högintensivt pass, även om man tog det lite lugnare, då det var en del slitna spelare efter HIF-matchen. 

-Vi blåste ändå på hyfsat bra. Under lördagen tittade vi mer på större ytor, elva mot elva och taktiska inslag riktat mot ÖIS.

Någon träning på gräs har man inte kunnat haft under veckan, och kommer heller inte ha på vägen ner till Göteborg.

På skadelistan finns fortfarande André Bernardini (finger) och Jacob Stensson (fot).

För Bernardinis del, som har tagit bort gipset, återstår det runt tre veckor innan han kan tänkas var i form för att vara uttagningsbar.

Text: Olov Lindgren.  

5 punkter inför Örgryte IS

  • Ny tränare i ÖIS är Andreas Holmberg, som de senaste åren delat ansvar med Tobias Solberg som huvudtränare i Degerfors IF.
  • Förra säsongen var Örgryte Superettans näst sämsta bortalag med 15 poäng på 15 matcher.
  • Bästa målskytt för Sällskapet i fjol var Noah Christoffersson med sex mål på 30 matcher. Brages bästa målskytt var Ieltsin Camoes som gjorde nio mål på 29 matcher.
  • Lagens sex senaste inbördes möten har slutat med 2 vinster för ÖIS, 2 oavgjorda och 2 vinster för Brage. Senaste mötet slutade 1-1 och ägde rum den 29 juli 2023 på Gamla Ullevi.
  • Gamla Ullevi har till säsongen fått en ny hybridgräsmatta (Carpet Hybrid) från Italien.

Relaterade nyheter

Buy Ticket

sign in to post your comment or signup if you dont have any account.