Skip to content

Inför omstarten och fredagens träningsmatch mot Gefle

Foto: Tobias Sterner / BILDBYRÅN /

Efter ett par veckors sommarledighet är det dags att ta sikte med full kraft på höstsäsongen. Innan serieallvaret drar igång om drygt en vecka, väntar imorgon, fredag, en träningsmatch mot Gefle IF på Gavelvallen med start kl.14:00.

”Även om vi har haft en hög belastning, så har vädret gjort att det varit väldigt slitsamt i det hela. Det är tuffa förutsättningar för att spela match, men det ska bli väldigt kul att få komma igång igen.”

Klebér Saarenpää inför fredagens match.

Bragetränaren Klebér Saarenpää menar att spelarna kom tillbaka i bra form, när den gemensamma träningen återstartade i början av veckan.

-Vi har haft fystester och hamnade på acceptabla resultat. Vi är på ett bra ställe att ta vid och bygga på.

Matchen på fredag mot seriekonkurrenten Gefle blir den tredje för i år mot dem. På försäsongen blev det förlust med 1-2 på Gavelvallen, medan hemmamötet i mitten av maj på Borlänge Energi Arena i serien slutade 1-1.

Saarenpää ser fram emot att få komma igång igen och ser matchen mot Gefle som en bra möjlighet att också kunna lufta truppen.

-Det är en glädje att få gå ut och spela match igen. Vi kommer ge de spelare som inte har haft så mycket speltid möjlighet att få spela. 

Högsommarvärmen har betytt att det varit krävande förhållanden, men han menar att man gjort det bästa av situationen.

-Även om vi har haft en hög belastning, så har vädret gjort att det varit väldigt slitsamt i det hela. Det är tuffa förutsättningar för att spela match, men det ska bli väldigt kul att få komma igång igen.

Höstsäsongen blir extra lång, då den innehåller 18 matcher, jämfört med vårens 12. Vi inleder hösten med hemmamatch mot Örgryte, söndagen den 9:e juli på Borlänge Energi Arena. 

Klebér berättar hur schemat efter Geflematchen ser ut fram till dess:

-Vi kommer att samlas på lördag och träna. Rehab för en del men också en del styrka. Då har vi varit igenom en riktigt tuff vecka. Vi kommer att vara lediga söndag och måndag så de får återhämta sig, sedan ett dubbelpass på tisdag och ledigt igen. Då kommer vi verkligen i slag rent fysiskt för att ta oss an Örgryte.

Två spelare som ännu inte spelat några seriematcher i år är Emil Tot Wikström och Adil Titi. 

HBK-förvärvet Tot Wikström, som dragits med en lårskada, fanns med på bänken i senaste matchen mot Landskrona och är närmast en comeback.

-Emil har tränat på, så han är redo att börja känna på det smått. 

Otursförföljde mittfältaren Adil Titi åkte på ett benbrott i början av förra året, och efter att han gjort comeback under hösten drog han korsbandet i september. 

-Adil är inte aktuell (mot Gefle), och det kommer han nog inte vara hela juli.

Mot Gefle får vi också klara oss utan mittfältaren Jacob Stensson och försvararen Malte Persson som båda haft feber.

Som bekant har det hittills varit en säsong där både resultaten och nivån spelmässigt har varierat. Men Saarenpää ser ändå positivt på hösten och möjligheten att få till en jämnare formkurva.

-Våren var lite upp och ner och lite överallt för oss. Men tittar vi från start till mål så pekar ändå kurvan uppåt, där vi har fått justera och rätta till saker och förbättrat oss. Det handlar om att vi tar vid där och fortsätter den kurvan.

-Känslan är väldigt bra att vi börjar stabilisera oss och hittar en jämnhet. För det behöver vi ha för att hitta de högsta höjderna i vårt spel. Det handlar om att balansera inför hösten och hitta ledigheten när vi behöver det, och trycka på när vi behöver det, avslutar han.

Text: Olov Lindgren    

Relaterade nyheter

Buy Ticket

sign in to post your comment or signup if you dont have any account.