Skip to content

Inför ÖSK med Malte Persson

På lördag kl 13.00 väntar säsongens andra träningsmatch när seriekollegan Örebro SK står för motståndet på Behrn Arena.

Mot Gefle i säsongspremiären fick Malte Persson, normalt sett vänsterback, för första gången på länge spela mittback, något som föll väl ut.

-Det var bra kommunikation mellan oss i backlinjen och med dem framåt, säger Persson som tillsammans med Alexander Zetterström var solida i mittförsvaret och inte släppte till mycket.

-Det är en position som jag inte är så van vid att spela på, men jag har spelats in där lite på försäsongen och det har känts bra.  

På vilken position vill du helst spela?

-Svårt att svara på. Det är två helt olika positioner, man kan styra spelet lite mer som mittback, men jag har mer rutin som vänsterback, dock det är kul att testa på både och.

Att det fanns en del ringrostighet i första matchen mot Gefle medger han, men att kroppen ändå kändes förhållandevis fräsch efteråt.

-Vi har tränat på väldigt hårt under veckorna innan, men det känns som att vi har en växel till i kroppen, säger Persson som tyckte att man fysiskt låg ett steg före Gefle. 

Senaste träningsveckan har förutom att man jobbat vidare med principerna i spelet, mer fokuserats på hur man ska agera i det offensiva spelet. Mot Gefle såg det långa stunder bra ut framåt, men Malte menar att det finns saker som kan vässas till ytterligare.

-Tidigare har vi jobbat i uppbyggnadsspelet, nu har vi jobbat mer med positionsspelet; var vi vill ha alla våra offensiva spelare. När vi väl går på genombrott ska vi bli spetsigare framåt. Det var något vi kunde bli bättre på efter att vi analyserade Geflematchen.

 -När vi väl hittade genombrott så var inte alla positioner rätt från början anfallsmässigt och slutprodukten blev inte som vi velat. Nu har vi kollat igenom det och filat på var vi vill vara.

Även om stommen i truppen till stora delar är samma som under fjolåret, så finns det idéer från nya tränarduon Janne Mian och William Bergendahl som behöver arbetas in. Något som förstås kommer att ta tid, men Malte hoppas att man kan ta ett ytterligare kliv framåt i spelet mot Örebro SK.

-Vi håller på att implementera lite nya tankar i spelet, så jag vill att det ska sitta lite mer än förra veckan. Sedan vill jag se att vi fortsätter jobba och spelar efter vår spelidé.

Truppinfo inför lördagens match: Pontus Jonsson samt Ferhan Abic kommer inte spela, Henry Sletsjøe är osäker.

Text: Olov Lindgren 

Relaterade nyheter

Buy Ticket

sign in to post your comment or signup if you dont have any account.