Skip to content

Inför Östersunds FK med Klebér Saarenpää

Foto: Fredrik Aremyr / BILDBYRÅN

Imorgon, onsdag kl.19:00 står Östersunds FK för motståndet på Jämtkraft Arena.

Vi har knappt hunnit pustat ut och återhämtat oss från den sanslösa upplösningen på Borlänge Energi Arena i fredags där vi kunde vända ett 0-1-underläge till seger efter Kevin Nyarko kvitterat till 1-1 i 84:e minuten och sedan Seth Hellberg avgjort med sitt 2-1-mål långt in på stopptiden.

-Vi viker inte oss, säger huvudtränaren Klebér Saarenpää som menar att lagsammanhållningen och moralen i gruppen varit bra under hela året även när det gått emot.

-Det är en härlig grupp att jobba med.

Han är också glad över att man nu får tillbaka någonting för all den positiv energi man lägger ner dag ut och dag in.

-Vi har tjatat om att aldrig vika ner oss. Att ha ett gott beteende och kommunikation och att det betalar sig till slut, det är jag glad för.

I och med segern mot Örebro SK förlängdes den förlustfria sviten till fem matcher. Samtidigt tog vi ett par kliv upp i tabellen till nionde plats.

Efter cupsegern mot FC Stockholm har det blivit vinster både mot Utsikten och Örebro, samt oavgjort mot Västerås SK och Trelleborg.

Hur ska ni bygga vidare på den här sviten?

-Att hålla oss friska och krya. Inte konstla till det på något sätt. Vi har sagt det länge att det är back to basic, och till slut förstår vi vad det betyder. Vi behöver inte göra det svårare än det är och det har också gett bra resultat.

Även om stämningen i truppen har varit god under hela året, märks det att allt har snäppat upp ett steg på alla plan efter den senaste tidens resultat.

-Självklart efter en seger är det tjo och tjim i omklädningsrummet. Även dagen efter då man återsamlas så är det väldigt energifyllt. Man återhämtar sig snabbare faktiskt helt enkelt, både fysiskt och mentalt. Det är en god spiral.

Magnus Powells Östersund hade innan 1-5-förlusten senast borta mot Skövde i senaste omgången en svit på nio matcher förlustfria matcher. Att möta ett lag som förlorat stort innan ser Saarenpää både som en fördel och nackdel.

-Alltid bra att möta ett lag som förlorat på något vis. Men samtidigt ger det en möjlighet att rätta till saker som kanske sakta men säkert har varit dåliga. Så det blir ett rejält avstamp att rätta till de sakerna.

-Men Skövde borta är ju alltid en speciell match, nu gick de på en ordentlig mina. Nu får vi se hur de återhämtar sig efter den matchen till den här matchen. Om de kan lösa sina problem eller inte, men vi ska se till att de består.

Saarenpää ser en del likheter mellan Östersund och Örebro SK. En intressant detalj är att förutom seriens fyra översta lag, det bara är ÖFK och ÖSK som har plusmålskillnad (båda har +1).  

-Det är små detaljer som skiljer dem åt. Jag tycker de är snarlika. Det finns samma typ av skicklighet, men de gör det på olika sätt. Sedan har ju Örebro en Kalle Holmberg som varit skillnaden.

Brage får klara sig utan Jonah Almquist som är sjuk, dessutom saknas Douglas Karlberg som börjat träna men som inte följer med till Östersund. Även Yassin Hawat och Johan Arvidsson stannar kvar i Borlänge.

5 punkter inför ÖFK

  • Östersund är åtta i publikligan, med ett snitt på 2 320 åskådare.
  • Östersund ligger på 13:e plats i hemmatabellen med 15 poäng  (3 vinster, 6 oavgjorda, 2 förluster) på 11 matcher.
  • Bäste poänggörare i Östersund är Malcolm Stolt med 6 mål + 2 assists på 20 matcher. I Brage är Ieltsin Camões poängbäst med 7 mål + 1 assist på 23 matcher.
  • ÖFK och Brage har mötts vid tre tillfällen sedan Östersund degraderades från allsvenskan 2021. Säsongen 2022 vann grönvitt båda matcherna, 1-3 på Jämtkraft Arena med Jonathan Tamimi, Joakim Persson och Douglas Karlberg som målskyttar, medan hemmamötet slutade 1-0 där Karlberg gjorde matchens enda mål. Även denna säsongs tidigare möte slutade med Brageseger, 2-1 på Borlänge Energi Arena, efter att Camões och Kevin Nyarko med varsitt mål vänt underläget till vinst i andra halvlek.
  • I formtabellen över de sex senaste matcherna är Österund på 13:e plats med fem poäng och Brage nia med åtta poäng.  

Text: Olov Lindgren

Relaterade nyheter

Buy Ticket

sign in to post your comment or signup if you dont have any account.