Skip to content

Inför Skövde AIK med Filip Sjöberg

Foto: Axel Boberg / BILDBYRÅN

Imorgon, måndag, är det dags för hemmamatch på Borlänge Energi Arena när Skövde AIK kommer på besök. 

Efter en ganska blek insats i onsdags mot Östersunds FK kunde hemmalaget vinna med 2-0 på Jämtkraft Arena och därmed spräcka vår fyra matcher långa förlustfria svit. 

Nu hoppas Filip Sjöberg att man direkt kan komma tillbaka till samma nivå som man visade innan Östersundsmatchen.

-Det var en mindre bra prestation, och vi vill så klart ta revansch. Det är skönt att matchen kommer så tätt inpå, så vi kan försöka studsa tillbaka på det vi påbörjade mot Örebro.

Sjöberg har så här långt spelat elva matcher, men ännu inte gjort någon match från start. Efter missat den näst senaste matchen mot Örebro SK på grund av en stukad fot, var han tillbaka på bänken mot Östersund, men utan att komma in.

Hur upplevde du matchen från bänken?

-Det var ingen bra prestation. Vi hade ganska dålig rörelse offensivt, och hotade sällan bakom deras backlinje. Det var tråkigt att se matchen från sidan, men som sagt var är det ny match på måndag och vi får ta nya tag.

Det är ett pånyttfött Skövde AIK som vi tar emot hemma på Borlänge Energi Arena. Västgötarna har två raka segrar och har fått kontakt med övriga lag i bottenskiktet. På de tre senaste matcherna har man gjort hela 12 mål.

När vi mötte Skövde på Södermalms IP slutade matchen 0-0. Sjöberg, som då byttes in i 67:e minuten, minns inte så mycket av det mållösa mötet.

-De spelar en speciell fotboll. Det är mycket nytt som man behöver anpassa sig till.

Ifjol överraskade Skövde AIK som nykomling de flesta lagen i serien med att hamna på en fin femteplats. I år har det inte gått lika bra och för tillfället ligger man på en fomtondeplats. Fortfarande är man farliga på fasta situationer där bland annat frisparkar gett utdelning.

-Det är ett tungt lag på fasta. Sedan är de ganska direkta och raka som vi måste vara med på. De slår mycket långbollar och mycket direktspel.

Serien är just nu inne i ett hektiskt spelschema och när nästa helgs match mot GIF Sundsvall har avverkats, betyder det fyra matcher på sjutton dagar har spelats sedan matchen mot Örebro SK. Men att matcherna kommer tätt ser Filip Sjöberg bara som något positivt.

-Det är skitroligt. Jag kanske inte har spelat så mycket, men det är roligt med matcher. Jag hoppas få spela och bidra så mycket jag bara kan.

Vad hoppas du på för matchbild på måndag?

-Att vi kan dominera spelet, vara väldigt hotande och ha bra kontroll på deras långa spel. Då tror jag vi kan göra en bra match.

Text: Olov Lindgren   

Relaterade nyheter

Buy Ticket

sign in to post your comment or signup if you dont have any account.