Skip to content

Inför söndagens match: IK Brage – IF Brommapojkarna

Daniel Eriksson – Bildbyrån

Brage är revanschsugna efter förra omgångens 2–1-förlust mot Jönköpings Södra. I morgon, söndag, kl.15 är det dags för hemmamatch på Borlänge Energi Arena Domnarvsvallen igen när BP kommer på besök. Huvudtränare Klebér Saarenpää och målvakten Viktor Frodig delar med sig av sina tankar inför matchen.

Brages senaste match slutade i säsongens första förlust i Superettam. Motståndarna Jönköpings Södra kunde ta tillvara på två snöpliga situationer och straffa Brage. Matchresultatet skrevs till 2–1 till gästerna. Klebér Saarenpää och Viktor Frodig hade hoppats på poäng.

– Jönköping gör taktiska förändringar som de inte har gjort tidigare den här säsongen. Det gör oss lite passiva i inledningen av matchen, och det tar lite tid innan vi hittar rätt. Sedan gör vi själva en liten taktisk förändring som gör att vi får ett bättre grepp om matchen. Generellt sett så tycker jag att vi har en jättebra kontroll över matchen – de är duktiga på att hålla i bollen, men skapar inga farliga chanser. I slutändan är det individuella misstag som kostar oss matchen, så enkelt är det, säger Klebér Saarenpää.

– Det var surt. Vi vet att vi är bättre än dem under hela matchen. De får två billiga mål, där vi gör bort oss. Och vi reser oss inte riktigt efter det. Vi kastade bort tre poäng, menar Viktor Frodig.

Hur viktigt är det att komma tillbaka på vinnarspåret igen?

– Vi vill vinna varje match – speciellt hemma på Vallen. Det är klart att vi har en revanschlusta i laget just nu, säger Viktor Frodig, och Klebér Saarenpää fortsätter:

– Vi vill komma tillbaka med energi och visa att vi är påkopplade. Det gäller att få i gång ett flyt i spelet. Lyckas vi med det, så ska det leda till poäng.

Och i morgon har Brage verkligen chans till revansch. Då kommer BP till Borlänge – ett lag som Brage ställdes mot i Svenska cupens gruppspel. Den gången slutade matchen i en 2–1-vinst till laget från Bromma.

– Vi mötte BP i cupen och förlorade då med 2-1. Vi har analyserat dem igen nu, och de är sig lika – inga ändringar, samma principer. Vi känner till dem väl. Nu har vi en revansch att hämta; vi vill bevisa att vi kan prestera bättre än vad vi gjorde i förra mötet, säger Klebér Saarenpää.

– Jag vill hålla nollan. Vi måste hålla ihop som lag och jobba stenhårt för varandra i varenda situation. BP har många individuellt skickliga spelare, och det gäller att få stopp på dem, konstaterar Viktor Frodig.

Matchen mot Jönköping Södra lockade 2541 åskådare till Vallen. Ingen annan match i omgång 3 av Superettan hade en högre publiksiffra. Nu hoppas Brage-spelarna och huvudtränare Klebér Saarenpää på fler läktarfester.

– Det är otroligt skönt och kul att få spela inför så många supportrar. Att kunna känna trycket från läktaren – det är superviktigt för alla i laget, menar Frodig.

– Det är jätteviktigt att supportrarna sluter upp – både för oss och dem. Det gynnar hela klubben. Därför var det tråkigt att vi inte kunde leverera ett bättre resultat mot Jönköping när många var på plats på Vallen. Nu hoppas jag på att publiken stöttar oss på samma sätt på söndag, och att vi kan få fira en seger tillsammans, avslutar Klebér Saarenpää.

Vi hade som sagt ett väldigt fint stöd från er på läktarna senast. Vi hoppas vi kan bjuda tillbaka med en seger på söndag, men vi behöver er! – Köp biljett via webben här – så ses vi på Vallen!

Vi erbjuder gratis inträde till barn/ungdomar under 20 år.

Fem punkter inför BP

  • BP kommer senast från ett oavgjort resultat mot Skövde AIK. Matchen slutade 2–2.
  • BP är nykomlingar i Superettan, och har inlett säsongen på ett piggt sätt. Brommalaget har nämligen gjort två mål i samtliga matcher hittills, vilket har resulterat i fyra poäng.
  • Senaste mötet med BP var i Svenska cupens gruppspel tidigare i år. Matchen slutade 2-1 till BP. Brages målskytt var Douglas Karlberg.
  • Senast lagen möttes i Superettansamanhang på Vallen var 2019, då vann Brage med 3-1.
  • Ingen annan match i omgång 3 lockade så stor publik som mötet mellan Brage och Jönköping Södra. 2541 åskådare kom då till Vallen. Det innebär att Brage hittills har lockat 4026 åskådare till sina hemmamatcher. Endast Örgryte har ett större publikantal hittills.

Relaterade nyheter

Buy Ticket

sign in to post your comment or signup if you dont have any account.