Skip to content

Inför söndagens match mot Örgryte IS

Foto: Avdo Bilkanovic / BILDBYRÅN /

Brage fortsätter att ta poäng i årets Superettan. Efter ett oavgjort resultat mot Trelleborg väntar nu Örgryte IS på söndag kl. 13 på Borlänge Energi Arena Domnarvsvallen. Förra matchens poänggörare Niklas Söderberg delar med sig av sina tankar inför mötet med Göteborgsklubben.

Brage kommer senast från ett 2–2-resultat mot Trelleborg på Vångavallen. Efter att ha släppt in två tidiga mål i andra halvlek, kunde Brage utjämna matchen i slutminuterna.

– Det var en tuff match och vi släpper in två billiga mål. Vi gör ingen bra match. Men i slutändan lyckas vi ändå få med oss en poäng, och det är vi nöjda med, säger Niklas Söderberg.

Ni hamnade i ett 2–0-underläge, men lyckades ändå nå ett oavgjort resultat – hur påverkar det er i laget?

– Det visar att vi aldrig ska ge upp. Vi är svårslagna och nu vet vi att vi har vad som krävs för att vända på tuffa matcher. Det är viktigt.

Niklas Söderberg byttes in i matchen i den 66:e minuten, och kunde därefter stå för en assist, samt anfallarens första mål för säsongen.

– Det var väldigt viktigt. Jag har känt att jag inte riktigt har presterat på den nivå som jag kan, hittills. Johan [Arvidsson] gjorde det grymt i sitt inhopp i matchen mot BP, så det var helt rätt att han fick chansen från start mot Trelleborg. Nu var det min tur att få hoppa in och bidra med poäng. Det kändes jävligt skönt – som offensiv spelare vill man hamna i poängprotokollet, konstaterar Niklas Söderberg.

Nu väntar ett möte med tabelljumbon Örgryte IS. Ett lag som Niklas Söderberg menar har stått för bättre prestationer än vad tabellen visar.

– De har fått en tuff start. Vi är nog många som känner igen oss i deras situation – att tabellen inte riktigt speglar prestationerna. Trots resultaten, så är Örgryte ett bra lag. De har bra spelare, bland annat Ajdin Zeljkovic som vann skytteligan förra säsongen.

Nu väntar ännu en hemmamatch. Niklas Söderberg vill fortsätta att ta trepoängare på Vallen, och hoppas att du kommer och stöttar laget på söndag.

– Alla tycker att det är mer motiverande och roligare att spela fotboll när det kommer mycket publik. Vi känner att vi har supportrarna med oss – och det ger oss extra energi. Det är jätteviktigt att så många som möjligt kommer till Vallen på söndag.

Köp din biljett via webben här. – Barn/Ungdomar under 20 år har gratis entré till hemmastå.

Fem punkter inför Örgryte:

  • Örgryte kommer senast från en 0–2-förlust mot Utsiktens BK. Det gör att laget just nu ligger på en 16:e plats i tabellen.
  • Brage får se upp men Örgrytes nummer 9, Ajdin Zeljkovic. Spelaren vann nämligen skytteligan i Superettan 2021 med 18 fullträffar. I år har han gjort 2 mål.
  • Senaste mötet med Örgryte var i Superettan 2021 och slutade 1–1. Brages målskytt var Filip Sjöberg.
  • Unibet expertfakta visar att Brages Joakim Persson uppnådde en topphastighet på 33,67 km/h i Superettan under april, endast två andra spelare har sprungit snabbare. Vidare tar Henry Sletsjøe hem 3:e platsen som spelaren med flest löpmeter i Superettan under den föregående månaden (42790 meter).
  • Huvudtränare Klebér Saarenpää är nominerad till månadens tränare i april. Det är ni supportrar som är med och avgör vem som tar hem utmärkelsen. In och rösta på vår coach via IK Brage Live-appen eller via denna länk.

Tillsammans är vi IK Brage!

Relaterade nyheter

Buy Ticket

sign in to post your comment or signup if you dont have any account.