Skip to content

Inför tisdagens match i Jönköping

Foto: Jörgen Jarnberger / BILDBYRÅN /

På tisdag väntar andra raka bortamatchen när vi åker till Småland för möte mot tabelltolvan Jönköpings Södra.

För ytterbacken Jonathan Tamimi blir det en återkomst till Stadsparksvallen där han spelade säsongerna 2015-2017.

-Jag tänker inte så mycket på det, då det var ett tag sedan, säger Jonathan som hann med 26 matcher i Allsvenskan och 18 i Superettan för J-Södra.

-Det har hänt väldigt mycket från då till nu. Jag fokuserar inte så mycket på det faktiskt om jag ska vara ärlig, säger Jonathan, som inte tror det finns någon spelare kvar i Södra från sin sejour där.

Vi kommer till mötet mot J-Södra med en negativ trend där det blivit två raka förluster. Tamimi hoppas vi kan samla ihop oss för att vara med ända in i kaklet.  

-Vi fortsätter att gnugga och göra allt vi kan för att göra bra matcher och ta så mycket poäng vi kan på de här sista (matcherna) på slutspurten. Det är bara att köra på.

Hur ska ni göra för att vända trenden till något positivt?

-Det är bara fortsätta att jobba hårt som vi gör på träningar, och hålla ihop laget och jobba som en enhet, så kommer allt annat att komma också.

Trots att resultaten på slutet inte blivit som vi hoppats på, så menar Tamimi att stämningen i truppen inte förändrats nämnvärt, utan att man bara ser framåt och vad som kan göras bättre.

-Inte mer än att det är jävligt mycket revansch, och visa ännu mer vad vi kan. Det är inga negativa saker som har kommit, utan det är bara gnugg och hunger att göra ännu bättre ifrån sig.

Med fem matcher kvar har vi fortfarande möjligheten att knipa både en direktplats till allsvenskan, och kanske mer realistiskt, en tredjeplats som betyder kval. Med tanke på att Brage kom till säsongen med ett till stora delar nytt lag, går det inte komma ifrån att säsongen så här långt har varit fullt godkänd. Jonathan Tamimi menar dock att man inte på långa vägar är mätta.

-Jag tror man aldrig är nöjd, man ska aldrig vara det. Man ska alltid sträva till att bli lite bättre. Vi vill alltid vinna matcher och bli så bra som möjligt.

-Jag tror det är svårt att vara mätt, i alla fall för min del. Men det tror jag gäller många, det är därför man är besviken när man förlorar. Man kan alltid göra det bättre.

På Stadsparksvallen har det inte blivit en seger sedan 2012 för Brage. J-Södra, som i dagsläget precis ligger ovanför det negativa kvalstrecket, har haft en ganska tuff säsong hittills, men har visat en stigande formkurva med tre segrar på de fem senaste matcherna.

-De är bra på sina saker, men vi kommer gnugga på och göra allt för att ta poäng.

Vad är de bra på i sitt spel?

-De har rätt bolltrygga spelare, och som alltid blir det något att bita i när man möter ett sådant lag. Det är en bra grund till att få en bra prestation. Det finns kvalitet.

Jonathan Tamimi, som fyller 28 år på onsdag, hoppas lagets prestation ska räcka till för att han ska få fira i förskott.  

-Vi fokuserar på att göra en bra match, så får resultatet komma. Vi vill göra allt för att vinna, avslutar Tamimi.    

5 punkter inför J-Södra-IK Brage:

  • Brages Anton Lundin är varningsavstängd
  • Edin Hamidovic gjorde hattrick senast mot Trelleborgs FF och har totalt gjort fyra mål. Marko Nikolic och Robin Book leder den interna skytteligan med 5 mål vardera.
  • J-Södra har ett publiksnitt på 2230 åskådare på Stadsparksvallen, vilket är fjärde bäst i ligan. Att jämföras med IK Brages hemmasnitt som ligger på 2196, som ger en femteplats.
  • Vårens möte på Borlänge Energi Arena Domnarvsvallen slutade med förlust 1-2, där Joakim Persson blev Brages enda målskytt.
  • Dåvarande assisterande tränaren Óscar Garcia Rodrigues tog över efter Patric Jildefalk som entledigades efter matchen mot Brage i våras.     

Text: Olov Lindgren

Relaterade nyheter

Buy Ticket

sign in to post your comment or signup if you dont have any account.