Skip to content

Inför torsdagens match mot Dalkurd på Vallen

Ett serieledande Brage är redo för nästa utmaning. Imorgon torsdag, kl. 19.00 tar vi emot Dalkurd FF på Borlänge Energi Arena Domnarvsvallen. Vår formstarke anfallare Douglas Karlberg delar med sig av sina tankar inför matchen.

”Det har varit ett fantastiskt stöd så här långt. Både på hemma- och bortaplan. Jag hoppas att så mycket folk som möjligt kommer på matchen på torsdag, för det är fantastiskt kul att få spela framför supportrarna. Man märker att Borlängeborna bryr sig om hur det går för Brage, och det får oss att löpa de där extra meterna.”

Douglas Karlberg inför matchen mot Dalkurd.

Vi kommer senast från en 3–1-seger mot Östersunds FK. 3–1-skytten Douglas Karlberg är nöjd med resultatet, men menar att insatsen inte var den bästa.

– Vi gör en helt okej insats. Det är inte en av våra bättre matcher, men vi lyckas ändå göra tre mål, och vi tar med oss tre poäng hem. Det är det viktiga, säger Douglas Karlberg.

Douglas Karlberg är stekhet för tillfället. Anfallaren har nu hittat nätet tre gånger på de senaste fyra matcherna, vilket innebär att spelaren redan har tangerat sin målstatistik från förra säsongen.

– Det är jättekul. Jag är ju anfallare, och då ska man vara med i målprotokollet. Jag tycker att vi har en skön känsla och en god kemi i laget, vi har många målskyttar – och vi gör många mål. Det är kul att spela fotboll just nu, konstaterar anfallaren.

I och med segern mot Östersund kliver Brage upp i serieledning på målskillnad.

Hur ska ni göra för att fortsätta på den inslagna vägen?

– Egentligen är det bara att fortsätta att jobba som tidigare. Tabelläget är inget som vi pratar om alls, varken spelare eller ledare. Vi tar en match i taget – nu är det fokus på Dalkurd-matchen.

På torsdag har Brage chansen att befästa serieledningen ytterligare, när Dalkurd FF gästar Borlänge Energi Arena Domnarvsvallen. Douglas Karlberg uppmanar alla supportrar att ta sig till “Vallen” och heja fram Brage i vårsolen. 

– Det har varit ett fantastiskt stöd så här långt. Både på hemma- och bortaplan. Jag hoppas att så mycket folk som möjligt kommer på matchen på torsdag, för det är fantastiskt kul att få spela framför supportrarna. Man märker att Borlängeborna bryr sig om hur det går för Brage, och det får oss att löpa de där extra meterna, avslutar ”Dogge”.

Det utlovas riktigt fint försommarväder och det väntas mycket folk imorgon på Vallen. Köp din biljett via webben här för att säkra din plats.

Barn/Ungdomar upp till 19 år går som vanligt in gratis till hemmastå. OBS! Gratis inträde gäller alltså endast Bragesupportrar till hemmaståplats. Bortasupportrar hänvisas till eget insläpp till Bortastå (östra) och köper biljett via webben här.

Fem punkter inför Dalkurd:

  • Dalkurd FF kommer senast från en 3–1-seger över Skövde AIK. Klubben ligger därmed på en 13:e plats i tabellen.
  • Senaste mötet med Dalkurd var i Superettan 2020 och resulterade i ett oavgjort resultat. Matchen slutade 1–1 och Brages målskytt var Seth Kanteh Hellberg.
  • Brages Seth Kanteh Hellberg och Anton Lundin gillar att spela mot Dalkurd. På de senaste fyra ligamötena mot Uppsalaklubben har spelarna gjort två mål och en assist, respektive tre mål. Dock saknas båda då Hellberg är varningsavstängd och Lundin är skadad.
  • Brages Samouil Izountouemoi har ett förflutet i Dalkurd. Mittfältaren anslöt till Brage från Dalkurd inför årets säsong.
  • Intresset inför matchen är stort och närmare 1 500 biljetter är redan bokade inför torsdagens fight. Prognosen säger att det kommer bli publikårsbästa på Vallen imorgon. Köp din biljett här!

Tillsammans är vi IK Brage!

Relaterade nyheter

Buy Ticket

sign in to post your comment or signup if you dont have any account.