Skip to content

Emil Tot Wikström inför lördagens match på Vallen

Foto: Daniel Eriksson / BILDBYRÅN

På lördag kl 15.00 är det äntligen dags för årets gratismatch när vi möter Trelleborgs FF på Borlänge Energi Arena, vilket innebär gratis inträde för all publik, och vi räknar med en rejäl fotbollsfest på Vallen.

Som bekant kommer vi in till matchen efter två starka insatser mot seriens toppduo Västerås och Utsikten. Mittfältaren Emil Tot Wikström tror inte att det två veckor långa landslagsuppehållet ska behöva betyda något negativt när vi var inne i ett bra ”flow”.

-Jag tror inte det har någon större påverkan egentligen. Vi vet att om vi kan ta poäng mot topplagen som ligger etta och tvåa, så det ska inte störa oss framöver heller, säger han.

Vad tar ni med er från de matcherna?

-Ett mod, en annan vilja och att vi vill någonting när vi spelar liksom. Vi gör allt för att få poäng och krigar och kämpar för varandra, det tycker jag vi ska ta med oss. Oavsett vad så ska vi alltid kämpa och göra vårt hundra.

23-åringens säsong har kantas mycket av skador, och faktum är att han bara funnits med i sex av lagets matcher i superettan. Förhoppningen är att vi får se en skadefri Emil Tot Wikström resten av säsongen. Med tanke på att det blev mycket speltid mot både Utsikten och Västerås, tycker han att han är på rätt väg, och att formen är god.

-Det känns bra. Jag har fått igång kroppen på ett bra sätt. Det känns bara positivt inför matchen.

På lördag är det viktiga poäng på spel, när vi tar emot mittenlaget Trelleborg, som har en poäng mer än oss. Tot Wikström tycker TFF är ett lag som har sina kvaliteter, men som vi ska kunna besegra om vi spelar vårt spel.

-De är ett bra lag som blandar och ger lite. Väldigt många snabba spelare, så de kan vara farliga i omställningsfasen. Gör vi bara vårt jobb så ska det inte vara någon större fara, det ska framförallt bli en rolig match när det kommer lite extra folk. Det är bara att vi gör vårt jobb och kämpar för tre poäng.

I en tät tabell parkerar vi just nu på platsen ovanför negativt kval. Emil vill inte se neråt i tabellen, utan väljer istället att blicka uppåt och se på möjligheterna att passera lag som ligger framför oss.

-Alla matcher är viktiga. En sådan här match kan man kalla sexpoängsmatch. Det är många lag som har samma poäng som oss, så det skiljer inte mycket. Tar man en trepoängare och de får en nolla, så klättrar man i tabellen. Det är många viktiga sexpoängsmatcher vi har framför oss.

Vad vill du säga till supportrarna när det vankas gratismatch?

-Det är bara att ta med alla du känner, så ska vi göra vårt jobb på planen. Det blir fler folk på läktaren än vanligtvis, så det kommer bli en rolig stämning på Vallen.

Förra säsongen hade vi 4 012 personer på plats på Gratismatchen, på lördag slår vi den siffran – Det blir en rejäl publikfest, så ta med alla du känner, så ses vi på Vallen!

Läs mer och stötta oss lite extra via Gratismatchen här – så är du också med i utlottningen av ett gäng fina priser!

Text: Per Lindgren

Relaterade nyheter

Buy Ticket

sign in to post your comment or signup if you dont have any account.