Skip to content

Intervju: Malte Persson inför lördagens match

Foto: Emma Wallskog / BILDBYRÅN /

På lördag är det dags för årets första match hemma på Vallen, då seriekonkurrenten Örebro SK kommer på besök till Borlänge.

”Även om det har kommit in en del nya spelare, ska vi förvänta oss att vi har en stark identitet, och står för våra ”guidelines”, och kommer att vara jävla svåra att möta i år. Ett hårt arbetande lag som kommer att vinna många fotbollsmatcher.”

Malte Persson om vilka förväntningar som supportrarna kan ha på IK Brage 2023

Första träningsmatchen avklarades i och med förra veckans möte mot Gefle IF. Även om det blev förlust med 1-2, så var vi det spelmässigt bästa laget stora delar av matchen. Vi ställde upp med i princip två olika ”elvor” i de båda halvlekarna, vilket betydde 45 minuters speltid för varje spelare under matchen.

-Framförallt är det roligt att vara igång och spela matcher igen, säger vår vänsterback Malte Persson, som spelade första halvleken. 

-Vi har spelat en del internmatcher, men det är fasen mycket roligare att möta annat motstånd än sina lagkamrater, om man säger så, menar han.

-Det var ganska bra tempo för att vara första matchen. Resultat, är det vi ska få i slutändan. I de första träningsmatcherna gäller det att få kemi mellan oss spelare, och hela den biten.

Som vanligt mellan säsongerna har det varit en del omsättning i laget, med spelare som försvunnit samtidigt som nya har anslutit. Malte Persson är en av de som går in på sitt andra år, och därmed har spelat ett år tillsammans med många av spelarna i 2023 års IK Brage.

Vilka förväntningar tycker du vi ska ha på laget i år?

-Även om det har kommit in en del nya spelare, ska vi förvänta oss att vi har en stark identitet, och står för våra ”guidelines”, och kommer att vara jävla svåra att möta i år. Ett hårt arbetande lag som kommer att vinna många fotbollsmatcher. Det är de förväntningarna jag tycker man kan ha på oss, säger Persson.

Malte Persson berättar vidare lite vad man ägnat sig under träningarna sedan Geflematchen:

-Vi har fortsatt att bygga på principer på vårat spel, och hur vi ska försvara oss mot olika system. Vissa spelar treback, fyrback och femback och hela den biten. Vi har också tränat på hur vi ska pressa.

Under lördagen väntas Halmstad BK-förvärvet Emil Tot Wikström debutera i Bragetröjan. Den 23-årige mittfältaren är en av handfull nya spelare som har kommit till laget. Malte Persson tror mycket på nyförvärven , och hoppas att de fortsätter spela sitt eget spel.

-Det är många högkvalitativa spelare. Man ser på träningarna att det bådar gott. Jag hoppas inte att de förändrar sitt spel, utan att de är här av en anledning att de är bra fotbollsspelare. Jag hoppas att de litar på sitt spel och bidrar på deras sätt vad de kan.

Vad hoppas du se mot Örebro på lördag?

-Att det kommer att klicka mellan oss. Att vi är tydliga i presspelet och hur vi ska vara tydliga och ställa upp och försvara oss som lag.

-Jag hoppas på mycket fart, och gärna lite mål också, skrattar Persson.

Matchen på Borlänge Energi Arena Domnarvsvallen startar kl 13.00 och det är gratis entré. För dig som inte är på plats sänds matchen via Borlänge Tidning.

Text: Per Lindgren.

Relaterade nyheter

Buy Ticket

sign in to post your comment or signup if you dont have any account.