Skip to content

Intervju med Ferhan Abic

Foto: Henrik Hansson

Under fredagen presenterades Borlängesonen och tidigare akademispelaren Ferhan Abic som herrarnas första nyförvärv inför 2024.

”Det känns riktigt, riktigt bra! Speciellt med tanke på att jag själv är från Borlänge och har suttit på läktaren på Vallen.”

Ferhan Abic om återkomsten till IK Brage.

22-åringe Abic är nu tillbaka i grönvitt, efter att han lämnade Brages P19 för seniorspel i division 2 med Kvarnsvedens IK inför hösten 2019.

– Det känns jättebra att få komma tillbaka till i IKB och in i elitfotbollen, som är det jag strävade efter när jag spelade i akademin, säger han.

Efter knappt ett år i KIK blev det under sommaren 2020 en flytt till Linköping City och spel i Division 1 för den då 19-årige anfallaren. Dock fick han sin tid i Linköping förstörd av skador, och det blev därefter en comeback i Kvarnsveden under 2022. Inför denna säsongen gick flyttlasset till Skiljebo och division 2. Men inför hösten värvades han hem till Dalarna och spel i Falu BS som jagade avancemang från division 3. I BS blev han överlägsen skyttekung med hela 28 mål på 13 matcher under höstsäsongen 2023. Så det är en revanschsugen Abic som nu kommer ”hem” för att få visa vad han kan på elitnivå.

– Ja, jag har varit lite här och där sedan jag lämnade. Jag har hunnit spela i division 1 och 2, sen en halv säsong i division 3. Jag var ganska skadedrabbad första perioden efter att jag lämnade, men nu har jag hållit mig skadefri ett bra tag och är äntligen tillbaka i IKB, menar han och kommer in på vad han tar med sig från sin tid sedan han lämnade.

– Jag har lärt mig mer kring vad som gäller om man vill tillhöra elitfotbollen, det är hårt jobb. Det är viktigt att man växer som fotbollsspelare och att man uppnår saker på planen, men jag vill fortsätta utvecklas som både fotbollsspelare och människa. Min utveckling på och utanför planen går nästan hand i hand kan man säga, förklarar han.

Så, efter 4,5 år är Ferhan nu tillbaka i Brage, och denna gång ska han kliva in i Superettan med klubben från sin hemstad.

– Det var äntligen dags, och det känns såklart ännu roligare att det är klubben från min stad, säger Borlängesonen, som är väldigt taggad på att köra igång säsongen 2024.

– Vi ska vinna, men också utvecklas som lag så mycket som möjligt. För min egen del vill jag ha så mycket speltid som möjligt, säger han.

Hur kommer det kännas att få spela inför Bragesupportrarna och Borlängepubliken?

– Det känns riktigt, riktigt bra! Speciellt med tanke på att jag själv är från Borlänge och har suttit på läktaren på Vallen, avslutar Ferhan.

Vill du se Ferhan tillsammans med övriga grönvita krigare på Vallen kommande säsong? Se till att köpa ditt säsongskort redan idag via webben. Vi erbjuder en fin julrabatt fram till och med den 26/12. Köp ditt säsongskort HÄR!

Tillsammans är vi IK Brage!

Relaterade nyheter

Buy Ticket

sign in to post your comment or signup if you dont have any account.