Skip to content

Intervju med Ömür Pektas

Foto: Henrik Hansson

Ytterligare ett nyförvärv blev klart under onsdagen då anfallaren Ömür Pektas anslöt till Bragetruppen.

Pektas kommer närmast från en höst med IFK Stocksund, där han stod för 9 mål på 15 matcher i Division 1 Norra. Nu har han kritat på ett treårsavtal med Brage och ser fram emot att den nya utmaningen.

-Det känns riktigt skönt att skriva på för Brage. Jag ser fram emot att spela för klubben och staden för att uppnå ytterligare nivåer tillsammans, säger han och fortsätter.

-Jag vet att Brage har spelat i Superettan i ett tag nu och gjort det bra alla åren i princip. Jag har hört att om man spelar för klubben så spelar man för hela staden, vilket jag tycker är jätteviktigt, menar han och kommer in på varför han valde att skriva på för grönvitt.

-Efter att jag hade möte med Sportchefen så kände jag direkt att Brage är den klubben jag vill spela för. Ola Lundin (sportchef) berättade lite om Brage allmänt samt vad målsättningen är, men även att man har scoutat mig ordentligt, det fick mig att vilja komma till Brage ännu mer.

Den 22-åriga målskytten gjorde under 2022 24 mål på 22 matcher för IFK Stocksund i division två och var en starkt bidragande faktor till att laget tog sig upp till division ett. Efter succéåret värvades han av dåvarande allsvenska Varbergs BoIS inför 2023. Det blev endast 5 matcher i Allsvenskan innan han gick tillbaka till Stocksund under hösten, där han smällde in 11 poäng på 15 matcher.

Pektas beskriver sig själv som fotbollsspelare:

-Jag är en målfarlig anfallare där min spetsegenskap är att göra mål. Jag gillar att utmana mina försvarare, men även ta djupledslöpningar bakom backlinjen. Jag skulle säga att jag är en teknisk, snabb men även stark anfallare som gillar att förändra matchbilder.

Han ser nu fram emot att dra igång säsongen med sin nya klubb.

-Det jag mest ser fram emot den här säsongen är att vi som lag ska vara riktigt starka, att vi spelar för varandra för att bli ännu bättre, och såklart ta ytterligare kliv till Allsvenskan, avslutar han.

Du får chansen att se våra nyförvärv redan på lördag då Sandvikens IF kommer på besök till Vallen, matchstart kl.13:30.

Vi hälsar Ömür varmt välkommen till Borlänge och IK Brage!

Relaterade nyheter

Buy Ticket

sign in to post your comment or signup if you dont have any account.