Intervjuer efter 1-1 mot Landskrona

En stark andra halvlek räckte för att vi skulle få med oss en poäng hem från bortamötet mot Landskrona BoIS. Samtidigt förlängdes den förlustfria sviten till sex matcher efter att André Reinholdsson kvitterat hemmaledningen från första halvleken till 1-1 på straff, med dryga tio ordinarie minuter kvar. Målgöraren själv vill dock ge lika stor ”credd” till Joakim Persson.

-Han gör det bra och kommer förbi sin försvarare och får med sig en straff. Det är lika mycket hans mål som mitt, säger han ödmjukt efter sitt första mål för säsongen, säger Reinholdsson och fortsätter.

-Skönt att få sätta dit målet, det hjälper ens självförtroende.

Han har tidigare denna säsong bara fått gjort inhopp, men nu var dags för första matchen från start.

-Det är skönt att få nästan nittio minuter i benen. Det behövs. Man kan göra inhopp efter inhopp, men någonstans är det bra för ens kondition att få de här nästan nittio minuterna, att få komma in i matchtempot.

Den tidigare Trelleborgspelaren menar en poäng är okay, samtidigt som det var extra skönt få göra mål mot ett annat Skånelag.

-Man vill alltid ha tre poäng. Som skåning har man alltid mött Landskrona under uppväxten, så det hade varit kul att slå dem. Men kryss är ändå okay.

Målet från elva meter i 77:e matchminuten satt hur säkert som helst och betydde 1-1.

-Jag har lagt många straffar i mitt liv, så det ska inte vara några problem när man ställer upp där.

Var det nervöst?

-Absolut. Men det är bara att ta två djupa andetag och sedan tro på det man gör och sätta dit den.

Vi hade svårt att komma till några vassa målchanser i första halvlek, mot ett energifyllt BoIS.

-Vi har lägen där vi kommer på omställningar, det är sånär vi kan göra något mål om vi är på rätt plats. Men vi kommer inte riktigt rätt i första, det är ”X” antal faktorer som spelar in varför vi inte gör det. Men vi höjer oss i andra och kommer in i matchen bättre.

Vad sade ni i halvtid?

-Vi ville stänga en av deras mittbackar så de inte kunde få vända på spelet. Vi låser ena sidan och försöker vinna bollen därifrån. Det gör vi bra i andra.

Målvakten Viktor Frodig blev framröstad som matchens lirare i Brage. Ett val som ingen kan protestera mot då han svarade för ett par högklassiga räddningar i första halvleken som höll Brage kvar i matchen.

-Det kändes bra, säger Frodig.

Han var annars missnöjd över hur laget agerade i första halvleken då det mesta handlade om Landskrona som dikterade villkoren.

-Vi har en jättetuff första halvlek, där vi får ligga lågt. Vi kommer inte upp i banan någonting, tappar mycket boll, förlorar dueller. De får 1-0, jättetråkigt.

Dock gav halvtidssnacket resultat, då grönvitt kom ut som ett nytt lag.

-Vi kommer in i halvtid med underläge, men vi hämtar kraft i omklädningsrummet och kommer ut med en helt annan energi.

-Vi kör över dem i andra, menar han.

Att få med sig en poäng borta mot Landskrona, med tanke på det täta spelschemat, är något som han ändå är nöjd över.

-Det är starkt. Hela veckan har varit extremt tuff, vi har tagit fem poäng, hade önskat oss två till i alla fall, men vi får vara nöjda.

Vad är den största utmaningen med att resa så mycket?

-Återhämtningen mellan matcherna, du måste dricka mycket vatten och äta mycket, säger han och menar det är tuffare för utespelarna.

-Det är nog mycket jobbigare för dem än mig. Men det blir mentalt jobbigt, säger han.

Att den förlustfria sviten förlängdes till sex matcher än något som backen Jonathan Tamimi inte lägger så stor vikt vid.

-Det är inte så mycket att tänka på, utan det är bara fortsätta att slita och kämpa. Det är det vi kommer fortsätta att göra oavsett vad det står i matcherna.

-Vi visar det än en gång idag att vi aldrig ger upp. Det ska vara jobbigt att möta oss.

-Vi jobbar tillsammans och det är det som kommer göra att vi kommer göra bra ifrån oss.

Att Landskrona BoIS var det bättre laget före paus är bara att konstatera då vi inte kom upp i nivå.

-Det är svårt hitta lösningar, så de biter sig kvar på våran planhalva rätt bra och pressar på bra. De gör också 1-0 vilket är ”pricken över i:et” i första halvleken för dem.

Tror du det täta matchandet påverkade att ni föll långt ner på egen planhalva?

-Äh. Jag tycker det alltid är kul att spela mycket matcher, sedan är det lite tätt nu, men jag tänker inte mer än att vi ska fortsätta göra jobbet. Det gäller vara psykiskt stark och det visar vi idag.

-Vi köttar på bra och sliter som djur till sista minuten.

Om Brage hade det tufft före paus, så såg det mycket bättre ut i andra då vi kunde etablera mer spel på Landskronas planhalva.

-Det blir energi inför andra och vi går ut och fortsätter att köra. Det var bara ut och f-n visa.

-Vi har mer rörelse och aggressivitet i andra, det var med jävla anamma, och jag tror de blev lite chockade på det, vilket gjorde att de tog ett steg tillbaka.

Vårsäsongen avslutas med hemmamöte mot Norrby på lördag. Tamimi har ännu inte börjat ladda för den uppgiften.

-Jag vet faktiskt inte så mycket om dem än. Det gäller att släppa den här matchen först, sedan får vi blicka framåt, säger Jonathan.

Bragetränaren Klebér Saarenpää hade till matchen gjort en hel förändringar i startelvan av olika anledningar.

-Vi valde att rotera en del på grund av slitna kroppar.

Att det skulle bli en tuff första halvlek hade han räknat med. Men att man skulle slå bort så många bollar hade han inte trott.

-Men den blev lite väl tuff för oss när vi inte kommer upp i nivå. Viktor (Frodig) är med och räddar oss och gör några stora räddningar. Han håller oss kvar i matchen, men till slut kan vi inte stå emot.

-Vi får inte undan bollen, en dålig felpass, de vinner bollen, ställer om sticker in och gör mål.

-Att det står 1-0 i halvtid får vi nästan vara nöjda med, säger han.

Halvtidssignalen kom lämpligt för Brage som fick tillfälle pusta ut och snacka igenom läget.

-Vi fick samla ihop oss och göra de förändringar vi behövde göra.

Att det skulle bli två byten i halvtid (Henry Sletsjøe och Christopher Redenstrand) fanns med i tankarna före matchen.

-Om vi hade gjort en jättebra första halvlek, då hade vi kanske fortsatt ett tag till. Nu kände vi att vi behövde göra bytena redan i paus.

-Vi hade en gemensam grund att göra rätt saker taktiskt i andra. Vi ändrade i presspelet, även om det såg ut att gå långsamt.

-Men framförallt så började vi passa till en grön spelare igen, det gjorde vi absolut inte i första.

-Vi fick ha lite mer bollinnehav och försöka skapa något mer framåt.

Matchen fick en händelserik avslutning då lagen fick rött kort i slutskedet. Först var det en Landskrona spelare som fick lämna planen i samband med Brages straff, som betydde 1-1 med dryga tio ordinarie minuter kvar, och därefter visades Pontus Rödin av banan när det återstod mindre än fem ordinarie minuter.

-Straffen och utvisningen tar oss in i matchen och då har vi ett ordentligt momentum och möjligheten att stjäla alla tre poängen.

-Det blir naturligt att vi då går för ett segermål, med så mycket ytor. Det är lite farligt och panik i och runt boxen, men vi får inget riktigt rent läge.

Tyvärr kunde vi inte utnyttja det numerära överläget återstoden av matchen.

-Vi dummar oss själva och släpper det momentumet när vi själva får ett rött kort. Då står matchen igen och vippar fram och tillbaka.

Några klara målchanser fick inte något av lagen med varsin spelare utvisad.

-Ett kryss får vi ta. Vi ska inte vara giriga. 1-1 borta i Landskrona, speciellt som första halvlek såg ut, det får vi vara nöjda över, avslutar han.

Brage avslutar vårsäsongen med hemmamatch på Borlänge Energi Arena Domnarvsvallen lördagen den 28 maj klockan 13.00, innan det blir ett fyra veckor långt speluppehåll. Köp biljett redan nu via webben – så avslutar vi vårsäsongen på bästa sätt tillsammans!