Intervjuer efter AFC – IK Brage

Det var av naturliga skäl dämpat i Bragelägret efter förlusten mot AFC på Tunavallen. Två snabba mål av hemmalaget drygt halvvägs in i första halvleken betydde 2-0 och stor uppförsbacke. Ieltsin Camões reducerade till 2-1 på straff innan paus. Vi hade sedan bud på fler mål i andra halvleken, men saknade tyvärr den rätta skärpan för att få med oss några poäng.

Ytterbacken Jonathan Tamimi:

…om hurvida resultatet speglade matchbilden:

”Vi har tillräckligt med chanser i andra (halvlek) att göra mål, men gör inte det”.

”Det finns inte så mycket att säga, tråkigt att vi inte får till det”.

…om att i andra halvleken spela med supportrarna bakom AFC-målet:

”Det spelar ingen roll var på plan man är. De hörs bra och ger energi. Vi tackar alla som kommer och hejar”.

…om hur snacket gick inför matchen:

”Det var att köra som vanligt och försöka komma in i matchen och vårt spel. Vi vet att vi är starka när vi kommer till det fysiska. Det var bara att trumma på och göra det vi har tränat på, sedan får saker komma naturligt”.

…om andra halvlek, där vi tog över spelet:

”De orkar inte och blir trötta. Vi trummar på och får mer energi. Vi känner att vi har dem och har vittring på ett antal chanser att göra mål. Men som sagt får vi inte till det sista lilla idag. Det är lite synd”.

…om han har någon förklaring till att resultaten varit mycket upp och ner under säsongen:

”Nej. Det är lite svårt (att säga). Det är ett motståndarlag och alla matcher är på sitt sätt”.

”Ibland får man till det och ibland går det inte ens väg, även om man spelar relativt bra under matchen”.

”Idag har vi chanser att göra 2-2 och 3-2, men det kom inte”.

…om att komma igen och ta poäng mot Öster i nästa omgång:

”Vi kommer fokusera som inför alla matcher att ta tre poäng. Vi kommer få slita, men man vet att man måste lägga ner 110 procent i varje match”.

”(Det gäller) få in positiv energi och göra allt för att ta tre poäng”.

…om fortsättningen av säsongen där vi just nu parkerar på sjätte plats:

”Det är bara trumma på. Det är många matcher kvar och många poäng att ta. Det gäller bara att fortsätta att tro på det”.

Huvudtränaren Klebér Saarenpää:

…om hur han vill sammanfatta matchen:

”Déjà vu. Det är frustrerande när vi sätter oss i en dålig sits i första halvlek. Oavsett resultat så gör vi ingen bra prestation”.

…om besvikelsen att falla tillbaka till en sämre prestation:

”Det är frustrerande när vi hamnar i det i en match där vi tycker att vi har alla möjligheter att göra någonting. När det blir på det sättet att det blir pannkaka av det hela”.

”Det känns som vi har varit här förut i det hela. Med all respekt för AFC som gör en fantastisk kämpainsats, tycker jag att vi är ett bättre fotbollslag. Men det är charmen med fotboll att man kan kriga till sig segrar på tusen olika sätt”.

…om hur matchplanen såg ut:

”Vi visste de hade en del avstängningar med mittbackar som spelade ytterbackar. Våra yttrar skulle sätta sig upp en mot en väldigt mycket. Att vi skulle gå mer naturligt mot kanterna och försöka sätta Ieltsin (Camões) i spel i en tiaroll”.

…om underlaget:

”Planen var torr och sträv, och det studsade, så det var väldigt svårt att spela in i mitten, även om deras första mål är ett mål som vi ville göra, att sticka in den och komma till avslut”.

…om att han inte ångrar det taktiska upplägget:

”Med facit i hand kan man vara självkritisk och göra det på tusen andra sätt, men jag hade gjort om det, och satt upp det på samma sätt”.

…om bortaspöket där vi bara tagit fyra poäng så här långt:

”Vi tänkte inte på det innan matchen. Nu har det fallit ut så att vi har ett sämre trackrecord borta. Förr om åren har varit det motsatta. Jag vet inte vad det beror på. Nu har vi också haft bortaförluster som varit av sämre kvalitet, som inte är okej. Gais, Utsikten och så den här matchen som vi till viss del ger bort. Vi ska göra det bättre”.

…om bytena i andra halvlek:

”De (AFC) kroknar redan i första. Chris (Redenstrand) har sett pigg ut och har bra energi i sitt spel. Vi ger det ett försök och skapar chanser, vad mer ska man göra, än mål förstås”.

…om slutforceringen där chanser inte saknades, men att ineffektiviteten var tydlig:

”Vi gör det vi ska i andra halvlek. Jag vet inte hur många chanser vi har. Men det är många. Men vi förmår inte att få in den. Det ligger mer på oss. Det är inte att de ligger där och stör oss, och gör det supersvårt för oss. Vi ska kräva mer av oss i de lägena”.

Mittfältaren Henry Sletsjøe om:

….känslan inför matchen:

”Den var bra. Det var ett gäng som var fyllda med energi, där är det bittert att vi inte kommer ut med den energin i första halvlek. Andra är klart godkänd. Vi trycker ner dem även om de backar ner lite. Det är i första som vi tappar matchen”.

…stämningen i omklädningsrummet efteråt:

”Det var tyst. Vi vet att tekniskt sett är vi bättre än ett sådant här lag”.

…självinsikten efter insatsen:

”När vi inte gör de grejer vi ska göra, och framförallt inte kommer upp i den energinivå vi ska spela med, då är vi absolut inte bättre än något annat lag. Det jobbiga är att det ligger i våra egna händer, det känns som tre tappade poäng”.

…om hur AFC kunde dominera på mitten i första halvleken:

”Det känns som vi inte kom in i det. När vi skulle lyfta upp var vi för sena där, och det var mycket hål. Det kändes som vi var en man mindre på mitten och att allt damp ner till dem”.

…om att spelet blev bättre efter paus:

”Vi kunde samla ihop det mer och ha kontroll. Det var mycket ingemansland i första, och det kändes som det inte synkade då”.

…om målchanserna som inte utnyttjades:

”Vi har lägen för att kvittera och vinna med tanke på chanserna i slutet. Jag få se de (i efterhand) men det känns som ganska klara chanser. Det är surt”.

…sin egen insats:

”I första känns det som hela laget, det är tomt och jag kommer inte in i min roll. I andra kommer jag, som hela laget, mer till min rätt. Vi vinner bollar, kan börja pressa och mata på. Vi vet att vi brukar äta oss in i matcherna. Vi saknade omställningar i början och det är där vi torskar”.

…om nästa match mot Öster:

”Det är ett bra lag. På pappret ett bättre lag än AFC. Det gäller att vi höjer oss ännu mer, både med energin och hur vi vill spela första 20-30 minuter. Mot ÖIS var vi alldeles för svaga. Jag vill ha en stark reaktion”.