Intervjuer efter årets första seger

Vi fick med oss en 3-0 seger i onsdagskvällens derby mot Kvarnsvedens IK. Vi visade att det skiljer ett par divisioner mellan lagen, då dominansen var markant under nästa hela matchen, och vi borde kanske gjort några fler mål.

”Jag tycker vi tar steg varje vecka och får ihop en solid enhet. Vi kommer att vara redo på Tele2 den nittonde. Jag tycker vi ska tvåla dit Bajen.”

Jacob Stensson efter sina första 90 minuter för året

Ferad Ayaz var involverad i anfallsspelet en del, och stod för ett mål och en assist.

-Det jag är mest nöjd med är att få matchminuter i benen och vinna matchen. Vi hade pratat mycket om att vinna presspelet och vinna tillbaka bollen snabbt. Vi möter ett lag som spelar under oss (i seriesystemet) och vi ska visa att vi spelar högre upp än dem. Vi gjorde ett bra jobb. Vi vinner matchen med 3-0

-Man ska inte underskatta lag som är under (divisionsmässigt), man vet hur det kan gå. Det gäller att gå ut och göra jobbet, och det gjorde vi idag, säger han.

Ferhad Ayaz, stod för 2-0 målet, som kom efter slarv i Kvarnsvedens försvar. Han menade att man kan se på målet ur olika synvinklar.

-Man kan tolka det hur man vill. Man kan säga att det var dåligt från deras sida, men också tolka det som att det är ett bra presspel. Det är viktigt att göra mål och poäng, säger Ferhad som också i högsta grad var delaktigt i Filip Sjöbergs 3-0 kort därefter:

-Det är en kontring och jag får bollen av Seth, driver in, ser Filip, lägger ett enkelt pass och han gör mål. Det är viktigt att göra mål och poäng. Nu är jag med från början (av säsongen) och hoppas spela mer och mer. Jag har mer att ge.

Efter paus fortsatte vårt spelövertag och vi skapade en handfull chanser, utan att lyckas sätta pricken över i:et.

-Jag är inte orolig över att vi inte gjorde mål. Vi går ut och gör jobbet. Så klart vill man ha fler mål, men vi gjorde tre. De här matcherna är inte så lätta som man tror. 3-0, jag tar det!

Jacob Stensson stod för en gedigen insats, óch från sin mittfältsposition var ”Jackes” konstruktiva passningsspel en viktig ingrediens i Brages uppbyggnadsspel.

-Jag är nöjd med inställningen vi går ut med i första. Vi har bra fart på bollen, och gör det vi vill göra i det offensiva. Vi fokuserar också på att direkt återerövra defensivt.

Var det svårt att hålla uppe fokuset i 90 minuter, i och med ni var så pass mycket bättre?

-Ja, det gäller att kommunicera med sina lagkamrater, och försöka driva på tempot hela tiden.

IKB gjorde inte bara en bra match offensivt. Även bakåt agerade man säkert, och KIK hade egentligen bara två chanser på hela matchen.

-Vi jobbar hårt tillbaka när vi tappar boll, säger Stensson som förklaringen till försvarsspelet.

Vad säger du om din egen match?

-Jag får mycket boll och kan styra tempot, och vinner mycket boll defensivt.

Matchen var Jacob Stenssons första över 90 minuter. Nu ser han framemot cupmatchen mot Hammarby, som bara ligger en drygt vecka bort.

-Jag tycker vi tar steg varje vecka och får ihop en solid enhet. Vi kommer att vara redo på Tele2 den nittonde. Jag tycker vi ska tvåla dit Bajen, säger ”Jacke” som hoppas det är dags för att vi ska få med oss ett bra resultat från Tele2, där vi på senare år har spelat en del cupmatcher, utan att få vinna.

Brage tränaren Klebér Saarenpää, var tillfreds med mycket efter matchen, även om inte allt fungerade hundraprocentigt.

-Vi tömmer oss och tar många löpmeter. Det är många som får spelminuter. Vi har ett aggressivt försvarsspel. Vi arbetar oss fram till offensiva relationer och anfallsmönster. Jag tycker vi gnuggar på bra. Vi kommer fram en del på kanterna. Vi har många kombinationer, men saknar slutprodukten, säger IKB-bossen, som hade hoppats på utdelning i andra halvlek, då man kom till flera målchanser, men där bollen oftast missade målet.

-Sedan tycker jag det var en bra miljö för U19 spelarna. Kul för dem att spela, säger Saarenpää när inte mindre än sex av dem fick speltid, då Arvidh Andersson, Dennis Lützow, Nils Betsén, Alan Kizil, Albin Krångh och Dennis Al fick minuter på planen.

På lördag är det ny match, när vi tar emot division 1-laget Sandvikens IF hemma på Vallen. Ett lag som vi har mött flera gånger tidigare i tränings-, eller cupmatcher.

-Det kommer att bli en annan typ av match. Nu gäller det att återhämta sig. Jag fick den del svar mot Örebro. Men på lördag är det ny match, säger Klebér Saarenpää, som ännu inte har klart för sig hur mycket ändringar det kan bli i startelvan.

Matchen mot SIF startar kl.13:00 och det är gratis inträde. Matchen går även att se via webben på Borlänge Tidning för pluskunder.

Text: Per Lindgren.