Skip to content

Intervjuer efter bortaförlusten mot HIF

Foto: Mathilda Ahlberg / BILDBYRÅN

IK Brage förlorade bortamötet mot Helsingborgs IF på Olympia inför dryga 6000 åskådare. Hemmalaget kunde vinna rättvist med 2-0 (2-0) efter att vi inte alls kommit upp i den nivå vi kan. HIF kunde i andra halvleken kontrollera matchen mot ett uddlöst Brage.

Högerbacken Eririk Asante Gayi, som gjorde sin tredje raka match från start, var såklart besviken efteråt.

…om känslan direkt efter matchen:

”Den är inte bra. Det är en dålig känsla, jag är inte nöjd.”

Helsingborg skaffade sig ett övertag i matchen första halvtimmen, efter att sydafrikanen Cole Alexander nickat in sitt första mål i HIF-tröjan, och därefter Lucas Lima ökat på till 2-0 efter en missad passning av Bernardini.  

…om samarbetet mellan Redenstrand (sedan Malte Persson), Rödin och Zetterström i backlinjen:

”Det är bra kommunikation mellan oss, men vi släpper in två pissmål. Förutom de två målen så gör vi det okej.”

…om Helsingborgs 1-0-mål där han tappade markeringen på Cole Alexander som var först på Acquahs högerinlägg, och kunde kliva in framför och nicka in ledningsmålet:

”Det kommer en på djupet och han nickar in den, där måste jag självfallet gå hårdare. Jag kommer inte riktigt upp, den tar jag på mig.”

…vad som fattas i spelet:

”Kvaliteten. Vi tappar mycket boll, vi ska ha högre bolltempo. Vi har mycket slarv. Det är ingen bra match.”

…om det berodde på inställningen att laget inte kom upp i nivå:

”Det har ingenting med det att göra. Inställningen är hundra procent, det är inte det. Vi är så pass unga och vill bli bättre.”

…om hur man kommer ladda om inför sista matchen där J-Södra står för motståndet på Borlänge Energi Arena:

”På hemmaplan ska vi vinna. Vi ska avsluta med stil, det är ingenting annat än seger som gäller. Vi ska ut och dominera och vinna matchen”.

Mittfältaren Jacob Stensson var tillbaka efter sin avstängning, och lade som alltid ner ett stort jobb.

…om vad han tyckte om slutresultatet:

”Jävligt dåligt. Skit.”

…om hur snacket gick inför matchen:

”Vi försökte komma ut med energi och ge dem en bra match. Men det är typ det motsatta vi gör. Vi kommer inte alls in i matchen, de för två ganska billiga mål som dem gör och då är det svårt att vinna fotbollsmatcher.”

…om hur det påverkade matchen att 1-0 kom tidigt och sedan 2-0 efter knappa trettio minuter som satte laget i ett svårt läge:

”Snöpligt. Andra målet är dåligt.”

…om att det ändå fanns förhoppningar om poäng i halvtidsvilan, med tanke på HIF inte varit helt pålitliga:

”De har varit lite skakiga och vi sa att det gäller att bara få in första bollen, så kanske vi kan jobba utifrån det. Men vi har svårt att skapa målchanser. En jävligt dålig fotbollsmatch av oss idag.”

…om vad som gjorde vi hade svårigheter ta oss till några målchanser, förutom sista tio då vi kom mer framåt i banan:

”Det blir naturligt när de leder med 2-0. Det är dålig rörelse med och utan boll. Kanske för lite spel i djupled, det finns många olika anledningar. Jag har inte tittat på matchen och måste analysera den.”

”De gör en bra insats, och vi en jättedålig insats. Då är det klart att de ser bra ut och vi ser dåliga ut.”

”Vi tar inte kampen, de vinner väldigt mycket andrabollar. Sedan är också passningsspelet och beslutsfattandet dåligt överlag.”

…om sin egen insats på innermittfältet där han vann en del bollar:

”Jag tycker väl jag försöker vara aktiv och vill ha boll. Men jag förlorar väl några dueller som jag borde vinna. Ingen toppenmatch för mig.”

…om att spela inför dryga 6000 åskådare där hemmafansen är seriens mest högljudda:

”Alltid kul att spela inför mycket folk. De har en härlig arena med bra akustik och härliga fans. Personligen så ger det mig energi.”

Huvudtränaren Klebér Saarenpää var besviken efter att laget gjort en klart sämre insats än den senast borta mot Öster.

…om hur han kände efteråt efter när han sammanfattar matchen:

”Tråkigt. Det är stora negativa känslor, besvikelse i den prestation vi gör därute. Vi förlorade förra helgen också, men då var vi där och försökte efter de svåra förutsättningarna.”

…om att det kändes som HIF var mer hungriga, men att det också var mycket som inte stämde i det egna lagets prestation:

”Det är så många saker som går fel. Kvalitén är inte tillräckligt bra.”

”Jag tycker vi försöker, men i sista tredjedelen tar det tyvärr stopp. Det är mycket inlägg, skott utifrån. Vi letar efter den perfekta passningen, men hittar inte flytet. Vi slår bort bollar till höger och vänster.”

”Det blir lite bättre när vi gör lite förändringar i slutet av första och andra. Men vi är inte där och tävlar fullt ut.”

…om andra matchen på raken utan några gjorda mål framåt:

”I Östermatchen har vi definitivt chanserna och ska göra något mål. Idag är vi inte där riktigt nära.”

…om att det ändå skapades några chanser i slutet av matchen:

”Det var pigga inhopp som gör att vi framförallt får till inläggen. Det blir några andrabollar och skott utifrån. Det är det vi vill göra från början.”

…om hur bytena föll ut i andra halvleken, där Jonsson och Izountouemoi kom in efter dryga timmen och sedan Tamimi och Titi med dryga tio minuter kvar:

”Jag tycker Jonsson kommer in och gör ett avtryck på den korta tiden. Han har slitit lite och jag är jätteglad för hans skull.”

Resultatet betyder att vi ligger kvar på sjunde plats, men har både Östersund och Landskrona inom räckhåll med en poäng före. Bakom skuggar Trelleborg, med en match mindre spelad, en poäng bakom IKB. TFF möter på söndag Skövde.

…om vikten av att avsluta bra i matchen mot J-Södra kommande lördag, efter lördagens mindre lyckade insats:

”Det irriterar mig och jag var inte alls nöjd i omklädningsrummet. Vi ska vara där och tävla och då måste vi vara där hundraprocent energimässigt. Idag tappar vi en, två procent av någon anledning. Det är viktigt att avsluta bra. Nu måste vi samla oss den här veckan och får göra det ordentligt på hemmaplan för vår hemmapublik, och även mot oss själva.”        

Text: Olov Lindgren

Relaterade nyheter

Buy Ticket

sign in to post your comment or signup if you dont have any account.