Skip to content

Intervjuer efter dagens förlust

240527 Brages Alexander Zetterström under fotbollsmatchen i Superettan mellan Utsikten och Brage den 27 maj 2024 i Göteborg. Foto: Mathias Bergeld / BILDBYRÅN / kod MB / MB0925

Ibland kan fotbollen vara brutal. Det fick vi ett bevis på ikväll, efter att Utsikten vunnit med 1-0 efter ett sent straffmål.

Lagkaptenen Alexander Zetterström efter matchen…

…om en kort sammanfattning:

”Det är en jämn match och vi gör en bra bortamatch. Vi släpper till lite för farliga lägen på fasta. Annars gör vi en gedigen bra bortamatch.”

…om det var förväntat att Utsikten skulle spela så rakt som de gjorde:

”Ja, vi visste om det. Jag tycker vi hanterar det bra. Tråkigt att domaren ska få avgöra en sådan här match. Jag vet inte vad jag ska säga. Det är jävla surt att det blir som det blir”.

…du syftar på straffen?

”I och med att jag är bollförande och träffar bollen först, så blir det att vi krockar ihop. Det är ingen sula, det är mer att vi krockar ihop. Jag förstår inte hur man kan blåsa straff där och då i ett sådant läge när det står 0-0. Men Viktor gör en otroligt bra jävla match idag. Vi får tacka honom för den insatsen, men det är tråkigt att inte det räcker till poäng idag”.

…om de många bortamatcherna, om det känns i benen:

”Nej. Jag känner mig pigg och fräsch. Jag tycker vi har roterat bra på spelare. Det kändes som vi var pigga och hade energi idag”.

…..Öster på lördag. Ett nytt topplag, hur ser du på den matchen?

-”Alla lag  kan slå alla i den här serien. Det gäller att vi är där energimässigt. Är man där och kan matcha motståndarna med energi och duellspel, så kan man förhoppningsvis ta alla poäng där. De är ett duktigt lag. Tappar man någon procent blir det torsk”.

Pontus Jonsson som gjorde sin blott andra match från start och spelade 90 minuter…

…om hur det fungerade för egen del:

”Det kändes helt ok. Det finns inte så mycket personligt när man torskar. Det är bara resultatet som räknas”.

…om anfallsspelet, där du hade några lägen:

”Jag kommer inte till riktigt till de hundraprocentiga lägena, som man önskar. Så det är en förbättringspunkt”.

…om det är svårt hitta in i spelet, med tanke du inte startat så många matcher:

”I och med att jag spelade på en ovan position idag, så var det lite mer komplicerat. Samtidigt har jag hoppat in den del, så det var inga konstigheter”..

…om den fina framspelningen till Tot Wikström i början av andra, och samspelet med honom:

”Det finns bra grejer, vi kommer till många halvlägen och vi försöker kombinera. Det är målen som räknas. Gör man inga mål är det inte godkänt framåt”.

…om hur det var komma tillbaka till Bravida igen (efter cupmötet i våras):

”Vi visste vilket motstånd vi skulle möta på förhand. Jag tycker vi gör en bra match. Står upp i kampen, men får inte in bollen. Sedan får den en straff i slutet, och det är inte mycket att göra åt”.

…om du tycker straffen var korrekt:

”Jag har inte sett den. Men på planen upplever jag att Alex tar bollen. Det blir en duell efter och han liksom faller in i Alex, men jag måste se om den”.

…om hur bussresan hem kommer kännas:

”Det är klart den kommer att vara riktigt tung. Såklart hade den varit lättare om vi vunnit, vilket jag tycker att vi borde ha gjort mot dem här. Men så är det ibland”.

Text: Per Lindgren

Relaterade nyheter

Buy Ticket

sign in to post your comment or signup if you dont have any account.