Skip to content

Spelarintervjuer efter dagens vinst

Foto: Henrik Hansson

Det blev alltså tre poäng in på kontot efter att vi en rafflande match besegrat Östersunds FK med 2-1 inför 2 219 åskådare på ett försommarvarmt Borlänge Energi Arena.

Offensive Gustav Berggren, om lagets prestation:

”En skön seger. Sedan kanske prestationen inte är den allra bästa, men skönt att vinna”

…om det offensiva spelet;

”Vi har perioder med lite mer boll än vad vi hade senast, men det var också enligt matchplanen, där har vi tagit steg. Det blev en annan matchbild, men vi har mer boll och skapar mer lägen, det är positivt.

…om ett av anfallen i första halvlek, vid ställningen 0-0, som kunde resulterat i mål:

”Tot hittar in ett fint instick, sedan får jag bollen men det kommer många spelare i blocken och jag spelar vidare den till Johan, men avslutet är inte riktigt där”.

….om ditt avslut i andra halvlek som gick i stolpen:

”Det är inte många millimeter att det blir stolpe in, och vi dödar matchen. Jag tycker att jag ska göra mål där, annars är jag nöjd med min match. Sedan får Tot ett jätteläge som går i ribban. Om vi hade gjort mål hade vi dödat matchen, men vi reder ut det ändå”.

…om den press Östersund hade sista halvtimmen:

”De pressar på och har inget att förlora. Vi blir lite passiva, som vi måste bättra på. Men vi rider ut det och vinner matchen och det är bra. När de får en hörna i slutet blir pulsen lite hög, men inte mer än så”.

…om hur du ser på det täta matchandet under maj månad:

”Det är kul. Det är matcherna man tränar för att spela. Det gäller att vi håller oss skadefria och friska, så vi kan prestera i de matcherna också”.

…om tabelläget, där Brage ligger på andra plats:

”Såklart man har lite koll. Men det har inte gått tillräckligt många matcher för att man ska titta alldeles för mycket i den (tabllen)”.

…om två raka uddamålssegrar:

”Det är så det är i den här serien, man vinner med uddamålet, och det ska vi fortsätta försöka göra”.

Mittfältaren Adil Titi som stod för en stabil match.

…om hur det var komma tillbaka till ”Vallen” efter två bortamatcher:

”Det är alltid otroligt kul att vara tillbaka på Vallen. Det är alltid folkfest här, det blir ännu bättre när man vinner”.

…om spelet före paus:

”I första tycker jag vi maler ner dem, vilket resulterar i Henrys och mitt mål. Vi kom upp ganska högt, vi kan jobba offensivt med markeringen. De får lite halvchanser då och då, deras mål kommer från ingenstans. Jag tycker överlag vi gör en bra första halvlek”.

…om målet som kom i den 37:e minuten och betydde 2-1:

”Jag får bollen av Henry lite för långt fram, jag lägger upp den till min vänster, men jag tror mittbacken stänger min vänster tydligt, vilket gör att jag tvingas gå till höger, vilket jag inte trivs med lika bra. Men jag fick en bra träff. Det var bara trycka dit den, och sedan var den hamnar var inte så viktigt (skratt)”.

…vad sa ni i paus till andra halvlek:

”Vi sa att vi skulle gå ut och stänga matchen så fort som möjligt, och gå efter trean. Jag tycker vi stundtals får de chanserna att stänga matchen. Sedan är det tråkigt att vi inte gör mål, men det viktigaste är att vi kommer till de chanserna, där har Östersund större problem”.

…om du var överraskad att ÖFK bjöd på så bra motstånd:

”Nej. De är ett bra fotbollslag, och har haft lite otur skulle jag säga. Det är sällan de förlorar, jag tror de bara har förlorat en match”.

…det var din andra match från start, om hur det känns:

”Vi har alla lärt känna varandra bättre och bättre. Det är kul, och så har det blivit två vinster, det är det viktigaste, det är det jag vill bidra med”.

..om du tycker vi spelade på topp idag:

”Vi gör det rätt bra, men man kan alltid göra det bättre. Vi har sett på träningarna att vi är mer synkade, det kommer med tiden. Det handlar om att bara fortsätta”.

”Idag fick vi sex bollvinster på deras planhalva, vi gör ett extremet bra jobb.”

…om han har spelat på Rimnersvallen, där vi kommande lördag möter Oddevold:

”Jag har nog aldrig spelat där. Det ska bli kul att få göra det denna gång”.

Text: Per Lindgren.

Relaterade nyheter

Buy Ticket

sign in to post your comment or signup if you dont have any account.