Skip to content

Intervjuer efter första cupmatchen

Foto: Kenta Jönsson / BILDBYRÅN /

Vi inledde gruppspelet i Svenska cupen under söndagseftermiddagen, när vi tog oss an Hammarby IF på Tele 2 Arena inför över 19 000 åskådare. Vi fick till slut se oss besegrade med 4-1 (1-0), efter Bajen gjort tre raka mål sista fem minuterna. Filip Sjöberg gjorde vårt reduceringsmål, på stopptid fram till 4-1.

Emil Tot Wikström efter sin första tävlingsmatch i Bragetröjan:

-Det är helt okej men det är inget märkvärdigt alls, det måste bli bättre till nästa match.

-Det är alltid kul att spela inför mycket publik. Man får lite burop när man ska slå hörnor, men det är taggande. Man kan känna att de får lite hemmatryck, om man gör det lite enkelt för dem, och de får publiken bakom sig.

Efter förlusten vill det mycket till för att vi ska vinna gruppen och ta oss vidare. ”Totti” menar dock att man ska försöka göra sitt för att kunna bli gruppetta.

-Vi kommer att gå för att vinna varje match. Det är två matcher kvar, och vi ska försöka vinna dem. Sedan är det upp till Hammarby att ta sina poäng också, säger Emil med två gruppspelsmatcher kvar.

Assisterande tränare Janne Mian:

-Det rinner iväg för mycket, för att jag ska vara nöjd, säger Mian med lite distans.

-Vi gör det bra stundom, men skapar inte så mycket framåt. Vi håller jämna steg och gör det bra till sista tredjedelen. Det är bittert sista fem minuterna, då vi gör individuella misstag.  Men jag tycker vi försökte spela hela vägen in till slutet, säger han och fortsätter…

-Vi förlorar inte utan att lära oss av misstagen. Det är ett allsvenskt topplag vi möter med spelare som har fler internationella matcher än vad vi har juniormatcher.

-Vi känner oss trygga nerifrån med bollen i uppbyggnadsfasen fram till deras backlinje. Sedan tycker jag deras backlinje är den bästa lagdelen.    

I den sista övertidsminuten gjorde vi vårt mål, från inhopparen Filip Sjöberg.

-Malte har en bra fot, och inlägget går till Dogge, som nickar, och Filip kan göra mål (på målvaktsreturen). 

Samtidigt spelade GIF Sundsvall och Norrby 1-1 i den andra matchen i gruppen. Nu blickar vi framåt, och hoppas få med oss bra resultat i de två omgångar som återstår.

-Vi vill vinna varje match, säger Bragetränaren, inför fortsättningen.

Text: Olov Lindgren

Relaterade nyheter

Buy Ticket

sign in to post your comment or signup if you dont have any account.