Intervjuer efter herrarnas segern mot SIF

Det blev alltså vinst med 3-1 (2-0) i lördagens träningsmatch mot Sandvikens IF. Vi stod för en gedigen insats, och visade att formkurvan pekar uppåt inför stundande svenska cupen-gruppspel.

”Alla gör det bra. Vi är bra i återerövringen i långa perioder. Det som kanske är minus är när vi vinner boll högt, att vi inte kan straffa dem bättre.”

Janne Mian efter segern.

En nöjd Janne Mian, assisterande tränare i IK Brage, menade att det mesta såg bra ut, även om det alltid finns saker att putsa på.

-Jag tycker vi tar kliv, försvarar oss bra, och är bra i duellspelet. Långa stunder rullar vi runt. Vi gör tre mål det är inte att förringa. Målen kommer på inlägg, inspel och på olika sätt, det är bra. Vi skapar en hel del och släpper bara till en chans förutom målet, där Andre får göra en bra räddning (i första halvlek).

-Det är ett jättebra genrep (inför cupen). Sandviken är modiga och spelar bakifrån men vi hanterar det, och gör det bra både framåt och bakåt.

-Alla gör det bra. Vi är bra i återerövringen i långa perioder. Det som kanske är minus är när vi vinner boll högt, att vi inte kan straffa dem bättre.

Nyförvärvet Gustav Berggren gjorde ännu en bra insats på det centrala mittfältet, och kom med följande matchsummering:

-Vi gör en stabil första halvlek. Sedan blir det lite byten i andra, men vi gör ändå tre mål. Båda våra anfallare, Ieltsin (Camões) och Kevin (Nyarko) får göra varsitt mål. Det kändes bra.

Håller du med om att första trettio minuterna är era bästa den här säsongen, hittills?

-Ja, jag är beredd att hålla med. Det syns att vi kommer närmare tävlingsmatcher. Det blir mer och mer påkopplat. Vi gjorde en lite svag första halvlek mot ÖSK, så det var skönt att komma ut och bevisa för oss själva (att vi kan spela bra från start).

Efter det att Kevin Nyarko med sitt första mål i Brage gjorde 1-0, så kunde sedan ”Samo” Izountouemoi, dubblera ledningen till 2-0, efter 14 minuter. Ett mål som ”GB” var inblandad i, i allra högsta grad.

-Vi kombinerar på högerkanten, sedan blir det en inlägg, så dyker jag upp på andrabollen på bortre, och får in den på Samo, som kan peta in den enkelt.

-Det kändes bra. Hela laget gör en bra första halvlek, säger Berggren om sin egna , och lagets prestation i mötet mot Sandviken, som de senaste säsongerna fightas i toppen av NorrEttan.

Tror du det spel ni visade upp idag, kommer räcka mot Bajen eller måste ni höja er ett snäpp?

-Vi kommer behöva höja oss. Då blir det tävlingsmatch, och mer påkopplat, så det ska nog gå bra, säger Gustav som aldrig i sin karriär spelat mot Hammarby.

-Jag har aldrig mött dem på seniornivå. Men kanske med ett ungdomslag. Jag har spelat på Tele2, det var med Dalkurd när vi mötte Djurgården 2020. Jag gjorde ett mål, men förlorade med 3-2. Så det är dags för revansch nu på Tele2.

Ieltsin Camões byttes in i halvtid när han ersatte Kevin Nyarko på topp.

-Jag tycker jag spelade bra. Jag försökte göra mitt bästa. Jag kunde kanske gjort en del bättre. Men jag tycker jag till slut kunde hjälpa laget. Jag ville visa min närvaro, jag gjorde mål, och jag tycker jag börjar bli van att spela med mina lagkamrater. Hittills har jag bara spelat en match, det var den mot Gefle, så det kändes bra att göra en match till, säger portugisen om sin insats.

I andra halvlek fick 23-åringen visa sin näsa för mål, när han fint nickade in 3-1. Ett riktigt vackers fotbollsmål.

-Men 50 procent av målet var passningen Chris gjorde. Sedan råkade jag finnas på rätt plats vid rätt tillfälle, säger 23-åringen ödmjukt.

Hur viktigt var det att göra mål, för dig som är en ”striker”. Du hade också ett läge i straffområdet i början av halvleken som täcktes av en SIF försvarare?

-Jag kunde gjort mål där, och jag är besviken att jag missade den chansen. Men det gäller att vara redo för nästa chans. Det är den mentaliteten vi måste ha i 90 minuter.

Camões menade att man i långa perioder var överlägsna Rödvästarna, och att det aldrig var något snack var vinsten skulle gå.

-Vi satt tempot och visade våra kvaliteter, och dominerade totalt. Det är så vi väntas uppföra oss, och så vi ska spela. Och att jobba hårt. Jag tycker faktiskt vi var det bättre laget hela matchen.

Huruvida Ieltsin kommer att få medverka i nästa match, när det gäller Hammarby i svenska cupen, är nog något bara våra tränare har har på känn. Men att göra mål försämrar knappast chansen, även om konkurrensen är tuff. Hur som helst så är det en match han blickar fram emot med tillförsikt.

-Det kommer bli tufft men roligt. Vi har en vecka på att förbereda oss. Det är en bortamatch, men det gäller att ha roligt. Det är det fotboll handlar om, att ha kul. Så det är en match jag ser framemot, avslutar han.

Nästkommande söndag är det alltså dags för Svenska Cupen och match på Tele2 Arena mot allsvenska Hammarby IF, med start kl.17:30. Minst en buss åker ner till Stockholm och det väntas cirka 100 Bragesupportrar på plats. Du köper din biljett till Bragesektionen HÄR!

Text: Per Lindgren