Intervjuer efter krysset i Skåne

Det blev alltså delad poäng i mötet på Olympia mellan Helsingborg och Brage som slutade 1-1. VI såg ut att gå mot seger efter att vi tagit ledningen med 1-0 i första halvlek. I den andra halvleken hade vi långa stunder kontroll på matchen, men HIF kunde kvittera med dryga kvarten kvar. Sedan var det skåningarna som tryckte på med publiken i ryggen. Men det blev en poäng med hem i bussen till Borlänge.

Brages tränare William Bergendahl:

…om matchen och resultatet:

”Resultatet är rättvist. Vi var bättre i första, sedan tar Helsingborg över i andra”.

”I första var vi modiga och fick några längre anfall och hade etablerat spel och sbra bollvinster. Efter paus blir vi trötta, fega och slår bort många bollar.”

”Sett till hela matchen är jag inte nöjd med 1-1. I stort har vi fler chanser, men vi får nöja oss med en poäng. I andra får HIF momentum”.

…om hur mycket underlaget påverkade spelet:

”Det var en bra gräsmatta, så det var inga konstigheter. Det vart fysiskt, och ovant i benen för många”.

…om hur det var att möta sin gamla kollega Klebér Sarrenpää:

”Kul att träffas. Det var ett tag sedan. Han verkar trivas här och har gjort ett bra jobb”.

Brages målskytt i matchen, Johan Arvidsson:

…om snacket inför matchen:

”Vi ville gå ut och njuta av stämningen, och försöka vända publiken mot dem.”

…om hur mycket publiken märktes av när man spelar:

”Ibland kunde det vara lite svårt höra varandra. De hördes hela tiden, det var kul”.

…om vad vi tar med oss:

”Vi gör en en okej första halvlek, det vart en svårspelad gräsmatta, men vi spelade vårt spel, och var solida bakåt. I andra fick vi försvara oss mycket”.

”En pinne borta mot Helsingborg är bra”.

…om hans mål i första halvlek:

”Det var ett bra mål. Kevin (Nyarko) fick en långboll, och jag hoppades att han skulle hitta mig, och jag kom i ett bra läge. Det kändes otroligt skönt, och efterlängtat”.

Mittfältaren Emil Tot Wikström om atmosfären på Olympia:

”Kul med mycket folk, det är roligt att spela då. Det var en tung plan, och vart lite segt sista tredjedelen och många löpningar”.

…om sin egna insats:

”Jag sprang mycket, men jag tycker jag borde gjort det bättre sista tredjedelen”.

…om resultatet känns som en vunnen poäng eller två förlorade:

”Det kan vara jobbigt att ha en ledning ibland. Vi hade hoppats få längre anfall och spelat lite bättre i andra”.