Intervjuer efter Karlbergs BK

Brage förlorade bortamötet mot Karlbergs BK efter att hemmalaget vunnit med 1-0 (0-0) på ett blåsigt Stadshagens IP. Matchens enda mål kom i 60:e matchminuten efter en hörna. Efter målet hade Brage bud på ett kvitteringsmål, men hade inte marginalerna med sig.

Målvakten Elin Björkman menar att man inte fick det offensiva spelet att stämma före paus, men kom ut bättre sista fyrtiofem och borde fått med sig någon poäng på de chanser man skapade.

-Vi kommer inte riktigt upp i nivå, speciellt i första. De kommer inte till några klara lägen men spelar runt oss.

Även om Karlberg hade mycket boll blev det sällan särskilt farligt. Med sitt låga försvarsspel hade vi bra kontroll på hemmalagets attacker. Bästa chansen före paus hade Jennifer Björnler men avslutet kunde enkelt räddas av Elin Björkman.

-De lägen som blev var ganska enkla grejer för egen del, säger Björkman.

Det var efter timmen spelad, som Karlberg tog ledningen med 1-0, siffror som alltså skulle stå sig matchen ut, även om Brage inte saknade chanser sista halvtimmen.

-Efter att de gör sitt mål tar vi över och skapar många lägen. Men vi får inte in den.

Karlbergs mål kom efter hörna där Stella Eriksson med ett välplacerat skott satte bollen i bortre hörnet.

-Det är mycket folk framför och en lång hörna i bakre ytan. Den dimper ner och någon (Eriksson) får träff och sätter den tillbaka i hörnet där den kommer ifrån.

Försvarsmässigt såg det stabilt ut under stora delar av tillställningen.

-Vi låg tight hela tiden och skydda mitten. De kom inte genom oss, bara runt oss. Vi låg bra i det låga försvaret.

Brage gjorde ett ärligt försök för att få in en kvittering och hade en bra forcering sista trettio.

-Vi kom upp bra i den höga pressen.

Emma Halvarsson hade ett skott tätt utanför bortre krysset och Sofia Lissel var farligt framme och oroade. Men närmast mål var Ella Foberg i 89:e matchminuten med ett skott i undersidan av ribban.

Trots förlusten menar Elin Björkman det finns delar av spelet att ta med sig.

-Vi är strukturerade. Sedan att vi kan göra en forcering även om det inte blev mål den här gången. Vi skapade ändå lägen och höjer oss även om de gör mål.

Noterbart är att 14-årige Hamasa Durrani gjorde debut i grönvitt, när hon byttes in med drygt tjugo minuter kvar.

Nästa match äger rum den 8 september kl.15:00 när Luleå Fotboll kommer till Borlänge Energi Arena.

Text: Per Lindgren

MATCHFAKTA

Karlbergs BK-IK Brage 1-0 (0-0)
Mål: 1-0 (60) Stella Eriksson
Domare: Suhel Youssef
Publik: 45 (Stadshagens IP)
IK Brage: Målvakt: Elin Björkman:Backlinje: Luna Hermansson, Robyn Decker (K), Thilda Johansson (Tyra Eriksson 61), Johanna RundströmMittfält: Emma Halvarsson, Astrid From (Hamasa Durrani  67), Maja Andersson Forwards: Sofia Lissel, Anna Sandin (Anna-Linh Stenquist Foberg 79), Ella Foberg.
Ersättare: Olivia Wallner