Skip to content

Intervjuer efter lördagens match på Vallen

Foto: Daniel Eriksson / BILDBYRÅN /

Det blev ännu en tung förlust då vi under lördagen åkte på en 0-4-smäll hemma mot GAIS på Borlänge Energi Arena.

”Vi måste rannsaka oss själva se vad vi gör fel därute. Det kan inte fortsätta så här. Det är fundamentala saker, som är återkommande. Rent utsagt djävlar anamma.”

Klebér Saarenpää efter förlusten mot GAIS.

Brages huvudtränare Klebér Saarenpää var knappast nöjd efter matchen och sa såhär om:

…hur matchbilden blev att se ut:

”Vi analyserade GAIS och presenterade hur de spelar inför spelarna vad de gör rent offensivt, där det är glasklart vad de gör, och defensivt vad de gör. Och det händer också ute på planen, men i slutändan får jag inte ut max av spelarna. Det är kvalitetsskillnad det som händer ute på plan”.

…om matchöppningen där GAIS fick ett friläge redan efter 30 sekunder:

”Vi förlorade en 50/50-duell på mittplan och helt plötsligt är det ett friläge. Det har hänt så många gånger, och vi har verkligen gjort allt för att väcka dem (spelarna). Jag vet inte vad vi ska göra för att vi ska inse att när domaren blåser i pipan, då börjar matchen. Då är det vissa ingredienser som måste vara där. Efter tio minuter tror jag det kan stå 2-2, för det är chanser åt båda håll, straffsituationer, och det är böljande fram och tillbaka”.

…vad säger du om GAIS 0-1 mål:

”Det är ett inlägg och nick. Vi ska kunna hantera boxspelet bättre, men jag måste se det igen”.

…om vad vi fick ut av bytena i paus, när Kevin Nyarko och Eirik Asante Gayi byttes in:

”Inte så mycket. Malte hamnade på ett gult kort mot Friday när han skulle stänga ner ett omställningsspel, som vi hade ”preppat” på innan. Vi ville gör en förändring på kant. Få in ny energi, och få något att hända”.

…om att det kändes långt ifrån poäng:

”Ja. GAIS kan spela på resultatet och är trygga i det. Jag tycker vi får våra bollvinster och gör ganska okej saker. Det är den sista tredjedelen, en kvalitetsfråga…Vi förmår inte att göra det tillräckligt bra helt enkelt”.

…om att att vi inte lyckades skapa så mycket framåt:

”GAIS gör det bättre. Det är ett d-a tjat om Gävlematchen, men det är en del som ger bort bollinnehav och vi förlorar den matchen. Mot Gais kan vi inte förvänta oss att det ska se så ut. GAIS är ett mycket bättre lag spelmässigt. Det visade dem, och vi är inte i närheten ta tillvara på de möjligheter som är i matchen. Det är frustrerade och vi måste försöka få ut mer av det här gänget”

…om vad kan vi ta med oss från matchen:

”Dåligt beteende och dåliga saker, kan vi inte blunda för. Vi måste rannsaka oss själva se vad vi gör fel därute. Det kan inte fortsätta så här. Det är fundamentala saker, som är återkommande. Rent utsagt djävlar anamma. Man får ryta till i halvtid, och ser det mer i duellspelet i andra halvlek. Den (bollen) studsar inte vår väg, och när den gör det, förvaltar vi inte det. Vi måste börja där åtminstone, så vi inte hamnar i uppförsbacke varenda gång”.

…om att Adil Titi äntligen fick göra comeback:

”Han har en cupmatch han ska se fram emot att starta”.


Johan Arvidsson, som var tillbaka efter sin sjukdom, sa såhär efter matchen:

…om att förlora med 0-4 hemma mot GAIS:

”Det känns skit, inte bra och en dålig insats av oss”

…om att Brage borde fått straff, när hans skott tog klockrent på armen på GAIS-försvararen, men domaren valde att fria:

”Jag får bollen och han (Robin Frej) slänger sig och täcker ett skott och den tar på handen. Det är solklar hands, och det blir mål annars. Det är tråkigt. Domaren sa att om man slänger sig och har armen under kroppen, så är det inte hands. Det är konstigt för han gör sig större och räddar ett mål. Vi gör väl en ganska ok första halvlek. Vi har ett par lägen”.

…om vad som saknades för att göra matchen mer jämn i slutändan:

”Vad ska man säga. Duellspelet. Jag tycker vi förlorar lite för många dueller idag och andra bollar. De är lite hetare än oss, och då släpper vi in 3-0. Det är en tuff match. Det är bara bita ihop som lag och komma igen, ta nya tag och vinna nästa match”.

”Jag vet att det är tight i tabellen. Vinner vi en match går vi upp några snäpp, men det är också tight ner. Det gäller ta nya tag till varje match och försöka vinna”.


Adil Titi, som gjorde comeback efter sin långa skadefrånvaro med både benbrott och korsbandsskada:

…om känslan efter matchen:

”Vi var inte överraskade. De är ett bra lag, och vi är ett bra lag. De fick en chans efter en halv minut, och vi fick även en bra chans efter två minuter. Det är lite så Superettan är, friläge eller inte, men som tur var satte de inte den första, och oturligt satte vi inte vår första”.

”Extremt tråkigt (att förlora). Det är bara att gilla läget och vinna nästa match mot Landskrona och sikta på den. Det är ingen idé att grubbla, nu är matchen över, och förhoppningsvis kommer vi ta tre poäng mot Landskrona borta”.

…om att det inte går sticka under stolen att Gais var det bättre laget:

”Ja det skulle jag säga. De är ett spelskickligt lag, de hittar bra ytor och gör det bra. Det handlar för oss att spetsa så det blir lite tuffare för de defensivt att lyckas med deras passningar”.

…om att matchbilden efter paus:

”Det står 0-2 och jag tycker vi börjar jobba oss in i matchen i andra. Vi får lite halvchanser och får lite momentum så får de in 3-0 genom Mervan Celik, och det tog lite luften ur oss. De får stå och dutta med bollen hur de vill”.

…om hur det var att vara tillbaka på planen igen (senast Titi spelade var den 26 augusti 2022 i cupen borta mot Sleipener):

”Jag är väldigt tacksam över Gud att jag fick göra inhopp och comeback. Det kändes bra. Det gäller snarare för mig att kunna komma in i en liten roll och bidra så mycket jag kan med mina spetsegenskaper”.

…om hur nära 90 minuter han tror han är:

”Jag tror det beror på hur mycket jag spelar i kommande matcher. Om jag kanske får in 30 minuter, och kanske det går snabbare successivt. Det är svårt att spela 90 minuter nu. Jag vill komma tillbaka där jag var innan jag vart skadad, och det kan jag definitivt också göra”.

…om han har i bakhuvudet att bli skadad igen, eller om det bara är att köra:

”Exakt. Det är så man jobbar bort de här småskadorna och hjärnspökena. Det gäller att fokusera på det man kan påverka”.

…om laget som har en del nya spelare, sedan han senast spelade:

”Jag tycker vi hade en extremt bra försäsong, även om jag inte var så delaktig då som jag velat vara. Sedan har vi haft det lite tuffare under serien, vilket är jobbigt. Men vi har en bra och bred trupp, och bra karaktärer och spelare i truppen”.

Text: Per Lindgren.

Relaterade nyheter

Buy Ticket

sign in to post your comment or signup if you dont have any account.